De cartier

Întrucât investiția imobiliară a Elenei Udrea cam scârțâie, Sdc Imobiliare se reorientează către alte zone din Cluj

Scris de 1077

Restructurare urbană: un nou bloc pe 10 niveluri în cartierul Mărăști ar putea fi aprobat de Primărie.

Administrația Boc analizează planul urbanistic pentru realizarea unui nou bloc de locuințe pe 10 niveluri (9E+R) la solicitarea beneficiarului Sdc Imobiliare, firmă ce este implicată în dezvoltarea unui alt proiect masiv de locuințe în proximitatea Pata Rât, prin care își propune să ducă conceptul de «smart living» la un alt nivel, și anume Transilvania Smart City.

Potrivit documentației analizate de funcționarii Primăriei Cluj-Napoca, noul plan urbanistic zonal (PUZ) privind dezvoltarea unui ansamblu mixt cu funcțiuni complementare locuirii, pentru str. Cosașilor nr. 47-49, prevede realizarea unui imobil cu înălțime maximă de 35 m, respectiv un regim de înălțime de (1-3) S+P+9E+R, suplimentar se admite realizarea unui etaj tehnic.

În final, înălțimea totală, inclusiv cu etaje tehnice, nu va depăți 40 m.

Accesul la amplasament se realizează din str Cosașilor și din str Fabricii.

Staționarea autovehiculelor se va realiza în proporție de 75% în spații amenajate la subsol/demisol/parterul clădirii, iar parcajele amenajate la sol vor respecta o distanță de min 5 m față de ferestrele camerelor de locuit.

Ansamblul ar putea dispune estimativ de un număr de 190 de apartamente cu suprafață individuală de sub 100 mp.

Proiectul ce urmează să fie aprobat după analiza funcționarilor din Primărie include și realizarea unei grădinițe (1-2S)+P+E, înălțime max 8 m și înălțime totală 12 m. Imobilul cu destinația de „grădiniță” și terenul de 1100 mp aferent ar urma să fie transferate cu titlu gratuit în domeniul public. Beneficiarul Sdc Imobiliare mai trebuie să realizeze o stație de bike sharing și traversarea pietonală/velo a Canalului Morii.
Beneficiar – sdc imobiliare
Proiectant – sc conproex construct srl

Teritoriul studiat se regăsește într-o zonă de restructurare urbană, delimitată de str Fabricii, culoar Canal Morii, str Vulturului.

Sdc imobiliare este implicată în dezvoltarea unui nou cartier rezidențial – Transilvania Smart City, proiect ce va include 10.000 de apartamente, un mall, şcoli, supermarketuri, un hotel şi un aparthotel, spaţii de birouri, parcuri şi săli de conferinţă.

CITEȘTE ȘI: Ziar de Cluj a avut dreptate: Elena Udrea recunoaste ca se afla in spatele proiectului gigant Transilvania Smart City de langa Pata Rat

Chiar dacă Elena Udrea a recunoscut că se află în spatele mega-proiectului imobiliar situat în proximitatea zonei Pata Rât, Ștefan Berciu declara recent că fostul ministru al Turismului (PDL) nu are nici o treabă cu proiectul imobiliar.

“Eu nu dezvolt nimic cu nicio doamnă Elena Udrea. Doamna Elena Udrea nu e acționar cu nimic la SDC Imobiliare și nici la celelalte firme din proiect”, potrivit lui Ștefan Berciu de la Sdc Imobiliare.

CITEȘTE ȘI: Cu Udrea condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, cine va mai construi avioane imobiliare de lux la Pata Rât?

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 49 mins Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 1 hour Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 2 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 4 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 5 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 7 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 18 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE