Așa că întreb și eu: de ce ar fi mai buni contributori la fondul informativ al Patriei jurnaliștii decât judecatorii, procurorii și politicienii care sunt protejați, chipurile, de această “obligație patriotică” prin lege? Dar nu se protejează ei – din lăcomie, prostie și impostură?
De ce nu s-ar proteja și mass media prin legi de astfel de imixtiuni? În fond se zice despre noi ca suntem formatori de opinie, câinii de paza ai democrației și, în mod cert, suntem vectori de influență.
Se vede acest lucru când se dă Ordin de Zi pe Unitate pe o anumită temă și toți “valoroșii” racolați de către servicii în mass media își clămpănesc tastatura și vocea la unison. Nu le lipsește îndoiala nici măcar preț de o virgulă, sau o pauză de respirație.
Nu de alta, dar să nu ajungem să zicem: „nici noi nu mai știm câți scriem editoriale sub acoperire”…
Căci ni se spune: „Dacă în anumite zone există interdicţia – judecători, procurori şi în politică – în celelate zone ale societăţii civile nu există interdicţia. Ca atare, dacă este identificat un om valoros care poate contribui cu informaţii la securitatea naţională a României, poate fi şi din presă”. (Adrian Ţuţuianu, șeful comisiei SRI)
Deci „valoarea” te poate transforma în turnător și „influencer” al serviciilor secrete! Din dragoste de Patrie, firește!
Reîntreb (știu că degeaba, că Profesioniștii Portofelelor vor tace asurzitor): de ce nu cerem ca mass media să fie protejată prin lege de posibilitatea racolării? Și lăsați discuțiile despre bani – că, din bănuielile mele, sunt deja racolați exact cei care au cei mai mulți bani dintre “ai noștri” (care-s ai lor de fapt), tocmai pe motiv de impostură, prostie, impostură și capacitate de a se preta la șantaj.
Când vom cere (voi, aceștia, care vă auto-denumiți profesioniști) să nu mai existe goarne de-ale serviciilor și trâmbițe de-ale procurorilor în această breaslă capabilă de foarte multă manipulare și intoxicare?
Am mai pus această întrebare. De atunci liniștea e atât de profundă că auzi numai muzica chitanțelor…