Editorial

ÎNTR-O RELAȚIE CU POLITICIENII

Dialogul care sumarizează cel mai bine relația dintre români și politicieni vine de la Digi24:

„Reporter: Ați mers la vot?

Localnică: Da. Da, am mers.

Reporter: Dar un singur candidat. Ce se întâmplă aici la dumneavoastră?

Localnică: Ce se întâmplă că e foarte bun. Este foarte bun. A făcut tot ce trebuit în comuna asta și face în continuare. Îl votăm până l-om băga în formol și tot nu îl dăm afară.”.

„Îl votăm până l-om băga în formol” – mă dărâmă simplitatea acestor cuvinte pline de miez rural. Avem aici un caz clasic de român care s-a căsătorit cu politicianul din dotare. Femeia asta a căzut în fântâna cu adulație mistică și a ieșit o nimfă care și-ar îmbălsăma conducătorul, cum făceau egiptenii cu faraonii. Și foarte mulți români se bagă în pat cu politicienii lor. Problema e că nu primesc nimic și ajung să se masturbeze. Mai bine una tristă decât un suspin lângă cineva care te ignoră.

O bună parte dintre români sunt într-o relație cu politicienii, dar e complicat. Ca pe facebook. E complicat, pentru că relația e asumată doar dintr-o parte, politicienii n-au curajul să se afișeze în public cu concubinii lor.

Politicianului îi apare o fereastră de messenger: „Hei sal ,politicianule ,,! Team vazut pe fb shi ejti frumi vrei s-ă ieșim la o cafia ???” Iar politicianul face ca orice femeie sau bărbat care vor să pară interesanți: dă cu „seen”. Și îl ține politicianul pe român în „seen-uri” până se plictisește.

Pe măsură ce e ignorat, românul, ca un puber, se aprinde din ce în ce mai tare, că îi dansează hormonii „Jerusalema”. „Hai bă politicianule bagama și pe mine an seamă ca am shi eu nevoiile mele”. Iar politicianul micționează pe nevoile cetățeanului, ca orice mascul alfa cu penisul mic.

Românii au zis: „Vrem democrație!”. Ion Iliescu a dat cu „seen”.

Românii au zis: „Vrem o societate nouă, vrem autostrăzi, vrem spitale, vrem școli!”. Toți politicienii au dat cu „seen”.

Românii au zis: „Vrem un partid liberal ca al lui Brătianu!”. PNL a dat cu „seen” și s-a băgat în USL împreună cu PSD.

Românii au zis: „Vrem politici de stânga!”. PSD a dat cu „seen” și a distrus România.

Românii au zis: „Vrem schimbare!”. Băsescu și-a turnat cu whisky și a dat cu „seen”.

Românii au zis: „Mai vrem o schimbare!”. Iohannis nici măcar n-a dat un „seen”.

Românii au zis: „Jos labele de pe justiție!”. De data asta, PSD a răspuns: „Hehe!”.

Cu cât primesc mai multe „seen-uri”, cu atât sunt mai îndrăgostiți. Cu cât sunt mai ignorați, cu atât sunt mai înflăcărați. Da’ flăcări din alea că și-ar sacrifica viața pentru idolii lor politici. „Îl votăm până l-om băga în formol.”.

Și după 4 ani de „seen-uri”, românul se trezește cu o fereastră de messenger: „Hei, salut, românule! Ai cinci minute să discutăm despre votul tău?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *