Sanatate

Intinerirea faciala nu mai e doar un vis

Ajuns la varsta maturitatii, tenul fiecarei persoane incepe sa isi arate anii. Tehnologia a avansat atat de mult, incat acum poate sterge anii de chipuri.

Laserul Co2 fractionat reprezinta ultima tehnologie si cea mai eficienta in tratamentul leziunilor de imbatrinire ale pielii. Are ca rezultat imbunatatirea texturii si tonusului pielii reducerea ridurilor fine si a tulburarilor de coloratie (pete rosii sau maro).

 


Ce inseamna intinerire faciala – skin rejuvenation?

Pielea faciala este sustinuta de o retea de fibre de colagen si elastina, care cu varsta isi reduc tonusul, cantitatea si calitatea si astfel apar riduri si depresiuni. De asemnea cu varsta apar dilatatii vasculare irevesibile si tulburari de pigmentare datorita unui proces atenuat de curatire fiziologica a pielii. Aceste procese sunt accentuate de expunerea excesiva si neprotejata la soare. Sub actiunea caldurii luminii laser este eliminat partial stratul superficial de cellule moarte si degenerate si sunt stimulate procesele naturale de refacere a fibrelor de colagen si elastina care vor determina imbunatatirea tonusului si structurii pielii. De asemenea prin normalizarea culorii pielii si disparitia dilatatiilor vasculare pielea arata mai tanara si mai curata. Stimuleaza hidratarea pielii care va arata mai ferma si mai fina. Laserul, spre deosebire de IPL, se indica si in leziunile avansate datorate varstei sau expunerii excesive la soare, cand sunt necesare procedee adjuvante. Laserul poate fi folosit cu succes dupa tratamente chirurgicale de tip lifting facial, blefaroplastie, sau dupa botox sau peeling.


De ce laser CO2 fractionat?

Pentru ca este tehnologia care prin impartirea fascicului laser in microfascicule separate prin spatii libere, lasa zone nearse intre zonele expuse astfel incit vindecarea si recuperarea este mult mai rapida si se reduce la maxim riscul unor cicatrici determinate de o zona mare de arsura, devenind astfel cea mai sigura si eficace metoda de intinserire faciala.

Unde se foloseste?
Regiunea fetei, mainii, regiunea anterioara a toracelui, spate. Principala recomandare este imbunatatirea aspectului fetei, mai ales a leziunilor datorate varstei si expunerii excesive la soare, cum sint ridurile periorale si perioculare, buza superioara, dar si obraji si frunte.

Tratament
Se va aplica pentru 30 min o crema anestezica sau pentru 3 minute gheata, dupa care sa va face o singura trecere cu piesa laser. In acest timp veti avea ochii acoperiti cu ochelari de protectie si se recomanda sa ii tineti inchisi, mai ales cand se lucreaza la fata. Tratamentul dureaza 20-30 minute, se va face cu anestezie locala si nu necesita pansamente dupa expunere. Pot fi necesare 2-3 tratamente la intervale de 3-4 saptamani, dupa care tratamente de mentinere anuale. Dupa tratament poate sa persiste o usoara roseata a fetei pentru 2-4 zile, dar care poate fi usor mascata cu fard. Tratamentul este nedureros sau pot fi simtite usoare intepaturi sau arsuri, dar care nu necesita antialgice, eventual aplicare de gheata sau comprese reci pentru cateva minute.

Laserul Co2 de la Deka este singurul din Romania si unul dintre putinele din Europa de Est si este proaspata achizitie a clinicii Artis 3. Dea asemenea, la clinica Artis 3 puteti obtine informatii despre aceste interventii, dar si o consultatie de specialitate efectuata de unul dintre chirurgii esteticieni ai clinicii. Pe site-ul clinicii www.artis3.ro se pot face programari online.

 

 

Nota: Material cu caracter advertorial

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *