Eveniment

Intervenție dificilă a pompierilor clujeni pentru stingerea unui incendiu ce a mistuit un imobil din localitatea Mihai Viteazu

Pompierii din Cluj, Turda și Băișoara au avut parte în această dimineață de o intervenție dificilă pentru stingerea unui incendiu ce a mistuit un imobil din localitatea Mihai Viteazu.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați să intervină în această dimineață la un incendiu ce a cuprins un imobil pe două niveluri din localitatea Mihai Viteazu. Apelul de urgență a fost dat în jurul orei 8:02, iar pompierii turdeni s-au deplasat la această misiune cu o autoscară, o autospecială cu apă și spumă, respectiv un echipaj SMURD. Odată ajunși la fața locului, pompierii au găsit acoperișul imobilului, de aproximativ 500 de mp, cuprins de flăcări. Focul a afectat și o bună parte a imobilului. Imediat, salvatorii au început să lucreze pentru lichidarea incendiului. De asemenea, pentru a asigura capacitatea necesară de stingere la incendiu, forțele au fost suplimentate cu o autospecială de la Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca, respectiv o autospecială de la Garda de Intervenție Băișoara. Intervenția a fost cu atât mai dificilă întrucât imobilul este placat cu lemn, astfel că flăcările s-au extins cu ușurință. Din fericire, nu au existat victime și nimeni nu a solicitat consult medical. Pompierii se află la această intervenție de peste două ore, incendiul urmând a fi lichidat în curând. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului de la Mihai Viteazu a fost coșul de fum izolat necorespunzător”, au precizat reprezentanții ISU Cluj.