Focus

Internetul dăunează grav familiei. Grupurile de mămici creează furtuni în paharul cu apă

Grupurile destinate părinţilor s-au înmulţit ameţitor de repede şi, în funcţie de persoanele care le administrează, au diferite specificuri. Mămici, mămici din Cluj-Napoca, Mămici cu chef de vorba, Mămici necenzurate, Mami vinde, Mămici bucătărese, Copii, sarcina, alăptare, Mami şi bebe din cluj, Mămici din floreşti… Toate acestea sunt grupuri pe care activează mii, zeci de mii de femei cu statutul de mamă. Postările sunt extrem de diverse, de la cererea de informaţii cu privire la magazine sau branduri de specialitate, recomandări de cărţi, reţete pentru diversificare, până la sfaturi medicale neavizate.

Din nefericire, pe aceste grupuri se petrec şi mici drame. Cum în fiecare grup există un Gică-contra, pe un grup cu zeci de mii de membri există mai mulţi Gică-contra. Iar minţile odihnite ale mamelor exemplare găsesc nod în papură și acolo unde nu este cazul.

Un exemplu recent este cel al unei mame din Floreşti care şi-a lăsat copilul în scaunul de masă, în grădina apartamentului, să plângă. Copilul a plâns, mama nu a fost promptă şi l-a lăsat să plângă până şi-a terminat treaba. Vecinii au pozat copilul, aflat pe spaţiul privat al familiei, l-au filmat, apoi au început să dezbată problema, ajungând până la promisiuni că vor sună la DGASPC sau Poliţie. Iar mama a fost jignită în lipsa, deşi ceilalţi nu au povestit niciodată cu ea.

Nimeni nu a fost la mama respectivă pentru a o întreba dacă se descurcă, dacă are nevoie de ajutor, dacă are vreo problemă, ci doar au aruncat virtual cu pietre. Femeia a fost contactată de reporterul NCN Cluj-Napoca și a recunoscut că îl mai lasă afară și că sunt şi copii care plâng.

Un alt exemplu este cel al unei profesoare de desen, mama a 5 copii. Femeia s-a plâns pe un grup că a fost înşelată de o companie de telefonie mobilă, însă celelalte mame i-au sărit în cap că nu trebuia să facă 5 copii dacă nu îi poate creşte.
Sunt doar două exemple banale, însă fiecare familie în parte, fiecare experienţă în parte poate deveni ţintă a răutăţii gratuite sau a datului cu părerea, dacă oamenii, în loc să îşi crească cu dragoste, înţelegere şi iubire copiii, nu mai pot de grija altora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *