Justitie

Interlopul Ciprian Dăscălescu a ieșit din ÎNCHISOARE. Tribunalul Cluj a decis eliberarea condiționată a acestuia!

Capturat cu mare dificultate în septembrie 2016, marele interlop bănățean Ciprian Dăscălescu a fost eliberat din Penitenciar luna trecută. Surpriza vine după ce Tribunalul Cluj a admis contestația pentru cererea acestuia, dat fiind că a avea de ispășit o pedeapsă de 8 ani.  Intelopul era încarcerat la Bistrița, iar în momentul în care a cerut să fie eliberat condiționat s-a adresat Judecătoriei Dej, care i-a respins solicitarea. Victoria a venit în contestație. 

Condamnat în 2016, la opt ani și trei luni de închisoare pentru tentativă de omor calificat, distrugere, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, interlopul Ciprian Dăscălescu a fost închis la câteva luni de la pronunțarea sentinței, el încercând să se ascundă de autorități. Dăscălescu a fost eliberat de îndată prin decizia dată de Tribunalul Cluj: 

„ În baza art.425/1 al.7 pct.2 lit.a rap. la art.587 al.3 C.p.p., admite contestaţia formulată de condamnatul DASCALESCU ION CIPRIAN, deţinut în prezent în PNT Bistriţa împotriva S.P. 137/15.03.2021 a Jud. Dej, pe care o desfiinţează în întregime. Soluţionând cauza; În temeiul art.587 al.1 C.p.p., admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul D I C, cu datele personale de mai sus, din executarea pedepsei de 8 ani 6 luni închisoare, ce i-a fost aplicată prin S.P. nr. 1430/2019 a Jud. Timişoara. Dispune punerea deîndată în libertate a condamnatului, dacă nu este arestat în altă cauză”, se arată în soluția dată de Tribunalul Cluj.

La dosarul pentru care Dăscălescu a fost condamnat se arată că în iulie 2014, în maşina lui Marius Calafeteanu au fost trase trei gloanţe, ulterior Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara acuzându-l pe Ciprian Dăscălescu ca fiind cel care a tras cu pistolul şi acuzându-l de tentativă de omor, deşi Adrian Taloş a recunoscut că el este pistolarul. Evenimentul cu împuşcăturile a survenit după un alt incident între Dăscălescu şi Calafeteanu. Alături de Dăscălescu a fost trimis în judecată şi Gabriel Giosu, pentru nedenunţarea unei fapte penale. Tribunalul Timiş l-a achitat, în primă instanţă pe Dăscălescu, considerând că nu sunt probe suficiente care să-l incrimineze pe acesta şi că procurorul s-a bazat doar pe declaraţiile părţilor vătămate, care au fost, uneori, contradictorii. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *