In vizor

Interlop clujean, arestat în lipsă în dosarul grupului infracțional specializat în trafic de droguri. De cinci ani IPJ Cluj îl caută să îl trimită la închisoare

În timp ce IPJ Cluj îl căuta să îl trimită la închisoare, fiind condamnat la șase ani pentru trafic de droguri, interlopul Gheorghe Urcan își vedea liniștit de afaceri. Acesta a făcut parte din grupul infracțional organizat din județul Cluj care se ocupa cu trafic internațional de droguri, destructurat de DIICOT în urma perchezițiilor din 9 mai.

Doar că nici de această dată polițiștii nu au reușit să îl găsească, astfel că Tribunalul Cluj a dispus, din nou, arestarea în lipsă pentru trafic de droguri.

„Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile, de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, a inculpatului U. G.-A., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile să producă efecte psihoactive, faptă prev. de art.16 alin. 1 din Legea 194/2011, cu aplic. art. 41 alin.1 rap. la art. 43 alin.1 din C.pen.. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Executorie de drept”, potrivit deciziei Tribunalului.

Gheorghe Urcan este în continuare dat în urmărire ganerală pentru sustragerea de la executarea unei pedepse de 6 ani si 7 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de constituire grup organizat si trafic droguri de mare risc.

 

În 2020, Ziar de Cluj atrăgea atenția asupra faptului că IPJ Cluj a anunțat cu întârziere faptul că acesta a fost dat în urmărire națională și că în timp ce era căutat cu de polițiști se poza la sală, își vindea mașina pe Facebook sau recomanda rețete de mâncare.

Citește și:

Interlopul clujean care le râde în nas celor din IPJ Cluj. CONDAMNAT la 6 ani de închisoare, își vinde bunurile pe FACEBOOK și se pozează la sală. POLIȚIA: ”Îl căutam național și internațional, dar în secret”

În acest nou dosar în care Gheorghe Urcan a fost arestat preventiv în lipsă au mai primit mandate de arestare alte 11 persoane: Hera Ovidiu Cristian, Popa Bogdan Marian, Șipoș Emil, Greceanu Ștefan, Molcuși Aurel Nicolae, Wolf Andrei Mihai, Călin Mioara, Stoef Relu Gabriel, Hera Ileana, Stăncilă Laura, Stăncilă Sergiu Valeriu.

Aceștia sunt acuzați că în cursul anului 2021, în județul Cluj, ar fi fost inițiat și s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, format din zece persoane, care ulterior și-ar fi extins activitatea și în județul Argeș, scopul fiind efectuarea de operațiuni cu produse dopante cu grad de mare risc și cu precursori de droguri, precum și trafic internațional cu produse dopante cu grad de mare risc.

Din investigațiile efectuate a rezultat că, suma spălată de grupul infracțional organizat ar fi de aproximativ 2,1 milioane de euro.

În urma perchezițiilor efectuate, la data de 9 mai 2024, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au fost descoperite și ridicate peste 4 tone de substanțe, comprimate, seringi, recipiente din sticlă ce conțin steroizi lichizi, recipiente din sticlă și plastic ce conțin substanțe lichide, cutii de carton ce conțin recipiente din sticlă și plastic, ustensile și obiecte de uz farmaceutic și casnic, aparate de filtrat sau umplut recipiente, saci cu substanțe pulverulente, bidoane cu substanțe lichide, sumele de 1.797.547 de lei, 33.285 de euro, 1.200 de dolari, 1.500 CHF și 430 GBP, înscrisuri, ceasuri de lux, 7 autoturisme a căror valoare depășește 600.000 de euro ( din care 5 au fost deja predate către ANABI), precum și alte mijloace de probă.