PubliNews

Integrarea Volksbank România în structura BT a intrat in linie dreaptă

Integrarea Volksbank România în structura Băncii Transilvania a intrat în linie dreaptă, iar fuziunea dintre cele două bănci va avea loc în 31 decembrie a.c. Rezultatele de până acum sunt foarte bune, conform estimărilor BT. In calitate de acţionar unic, Banca Transilvania a avut ca prioritate oferirea de reduceri clienţilor VBRO cu credite în franci elveţieni. 

BT a acordat clienţilor Volksbank România discount-uri în valoare totală de 1,5 miliarde de lei în cadrul ofertei pentru conversia creditelor CHF şi pentru diminuarea datoriei totale pentru creditele curente ale clienţilor VBRO persoane fizice, prin restituirea a diverse categorii de comisioane. Prin cele două demersuri menţionate, aproape 34.000 de clienţi Volksbank România au beneficiat de reduceri. De exemplu, un client VBRO care avea datorii în CHF de 80.000 şi a ales conversia în lei a ajuns să platească o rată lunară redusă cu 46%.

Ömer Tetik, Directorul General al Băncii Transilvania, declară: „Ne bucurăm că iniţiativa Băncii Transilvania privind conversia creditelor CHF ale Volksbank România a fost primită pozitiv. Ideea a generat trenduri pe piaţă şi a fost implementată şi de alte bănci care au considerat, la fel ca şi Banca Transilvania, că este o responsabilitate socială”.

Referitor la litigii, dupa intrarea BT în acţionariatul Volksbank România, aceasta din urmă a reuşit să închidă peste 2.500 de litigii. 

Rezultatele campaniilor destinate clienţilor VBRO cu credite în sold: 

Reduceri & oferta de conversie a creditelor CHF: peste 83% dintre clienţii VBRO cu împrumuturi în franci elveţieni au acceptat oferta. Au avut loc peste 35.000 de întâlniri ale clienţilor VBRO cu angajaţi Volksbank şi Banca Transilvania, în decurs de trei luni.

Oferta de conversie a constat ȋn oferirea unei reduceri de 22,5% pentru cei care au convertit creditele VBRO din CHF în lei sau euro, aplicabilă soldului creditului curent rezultat ca urmare a diminuării cu comisionul de risc/de administrare plătit efectiv şi nerecuperat de clienţi până la data conversiei. Dintre cei care au convertit, aproape 96% dintre clienţi au ales conversia în lei. 

Diminuarea datoriei totale aferente creditelor curente ale clienţilor VBRO persoane fizice: facilitatea a fost aplicată automat, indiferent de moneda împrumutului, în perioada 17 august – 30 septembrie a.c. şi a constat în diminuarea cu echivalentul sumelor achitate de clienţi drept comision de risc/de administrare şi/sau de rezervă minima obligatorie şi nerestituite anterior. 

Comunicare 360° cu clienţii Volksbank România

Clienţii VBRO au la dispoziţie un microsite cu informaţii despre migrarea la Banca Transilvania, aproape 600 de sedii şi echipa Call Center. Calendarul migrării a fost anunţat în octombrie a.c., cuprinzând toate activităţile planificate pentru perioada 1 noiembrie a.c. – 4 ianuarie 2016. Incă de la mijlocul lunii noiembrie a.c., cardurile BT sunt disponibile pentru clienţii Volksbank România în sediile Băncii Transilvania. Pentru că din 4 ianuarie 2016 se va putea folosi doar IBAN-ul contului de la Banca Transilvania, clienţii VBRO au la dispoziţie o serie de modalităţi pentru aflarea acestuia: online, în unităţile BT sau prin call center. De asemenea, BT a lansat pentru clienţii Volksbank România o ofertă de bun venit, care constă în gratuităţi şi beneficii la o serie de produse şi servicii  atât pentru companii, cât şi pentru persoanele fizice.

Banca Transilvania va comunica rezultatele fuziunii cu Volksbank România în 4 ianuarie 2016, prin intermediul unui comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *