Sport

ÎNTÂLNIREA DE GRADUL TREI dintre U Cluj și CFR Cluj s-a terminat la egalitate (1 – 1)

Prima ”întâlnire de gradul trei” care a avut loc în Cupa României, între echipele rivale clujene UCluj și CFR Cluj s-a terminat la un scor indecis – egalitate 1 la 1. Duminică va fi a doua întâlnire, de această dată în Superligă. Cei doi antrenori au introdus în teren cea de-a doua echipă, odihnind titularii pentru încleștarea din campionat. După un joc încrâncenat dar și cu câteva ocazii mari la ambele porți, meciul se încheie egal, 1-1. Au înscris Roger (min.64-autogol) respectiv Bîrligea (min.3).

  • CFR a ieșit practic de la vestiare cu 1-0 pe tabelă. În min.3, Bîrligea înscrie cu capul după un corner foarte bine executat.
  • Apoi, jocul capătă accente de duritate și de-o parte și de alta, Colțescu apelând la cartonașe pentru a mai domoli spiritele.
  • Spectacolul din teren este eclipsat de cel din tribune. galeria Universității domină fondul sonor dar nici cea a feroviarilor nu se lasă mai prejos.
  • Ocaziile mai mari le-au aparținut celor de la ”U”, care au ratat în minutul 30 prin Thiam, apoi prin Bălan în minutul 35 și prin Fulop în minutul 45.
  • De cealaltă parte, Gomes le-a făcut zile fripte fundașilor Universității, iar Bîrligea a mai avut o ocazie mare pe final de repriză dar a apărat foarte bine Gorcea.

În repriza a doua, cei de la „U” încep să devină mai deciși în a obține cel puțin un egal. La adăpostul golului, CFR se apără și încearcă contraatacuri care se sting în preajma careului.

  • Golul egalizator, care e de fapt un autogol, vine în minutul 64 când Roger deviază o minge șutată aiurea direct în poarta lui Sava.
  • CFR devine mai ofensivă și ratează două ocazii mari succesive, prin Bîrligea în min.77 și prin Malele în min.78. Urmează Sava la rând să gafeze în min.81. Acesta scapă mingea din mâini la o centrare a lui Thiam, noroc cu Burcă, aflat acolo unde trebuia, adică pe linia porții.

În fața a peste 17.000 de spectatori, cele două echipe clujene încheie meciul la egalitate, 1-1.

Din păcate au fost și momente clare de lipsă de sportivitate din partea galeriei CFR Cluj..