In vizor

Instituțiile din Cluj care fac ceva pe lege și țin ascunse declarațiile de avere

Scris de 684

Legea este opțională pentru unele instituții din Cluj. Directorii unor instituții de stat uită să își publice pe site declarațiile de avere, deși Legea privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice îi obligă să facă acest lucru. Declarațiile de avere trebuie trimise și la Agenția Națională de Integritate (ANI), fiind ulterior publicate pe site-ul agenției, dar poate nu toți cei interesați vor căuta averile bugetarilor șefi pe site-ul ANI. 

Șefii și restul angajaților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj nu și-au mai publicat declarațiile de avere din anul 2014. Pe site-ul rudimentar al instituției, anul 2014 este ultimul când apar aceste documente. Probabil că conducerea DSP Cluj consideră că nu este important pentru clujeni să afle ce averi au angajații și nici să le prezinte un site decent, la nivelul anului 2018 și nu ca pe vremea descălecatului Transilvaniei. 

declaratii avere dsp

Dacă angajații DSP Cluj au făcut cât de cât un efort să își publice declarațiile până în 2014, la Direcția Silvică Cluj nici vorbă să găsim vreo literă din documentele numite declarații de avere. Aflăm doar că instituția este condusă de Dorel Nicolae Oros și că are un director economic în persoana Eugeniei Pușcaș. Dacă dăm căutare după cuvintele magice „declarații de avere” primim următorul rezultat: 

declaratii avere directia silvica cluj

Regia Autonomă de Termoficare (RAT) Cluj este un alt cuib de bugetari care nu dă doi bani pe lege. De ce să afle clujenii ce avere au cei care conduc regia care le aduce căldură în calorifere? Pe site-ul instituției nu există rubrica dedicată respectivei secțiuni. Au creat însă rubrica „Informații calde” din care aflăm când se citesc contoarele și când se întrerupe căldura. Ne-a încălzit la „corason” acest lucru!

regia de termoficare declaratii avere

La Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, condusă din moși strămoși de către Liviu Neag este la fel – lipsește cu desăvârșire rubrica declarații de avere. Despre Neag se știe în tot orașul că ține cu dinții de avere și nu vrea să știe nimeni cât este de bogat sau de sărac, deși legea îl obligă să publice tot ce deține. Nici măcar pe site-ul ANI nu apare declarația sa de avere. Ceilalți angajați probabil au preluat modelul șefului, așa că nimeni nu s-a preocupat de publicarea averilor. 

Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca este o altă instituție pentru care publicarea averilor este opțională. Cele mai recente documente sunt din 2016. Cel puțin, în comparație cu alții, șefii RADP s-au sinchisit să pună la vedere declarațiile măcar cele de acum doi ani. 

radp cluj declaratii avere

Compania de Apă Someș nu a auzit ce înseamnă să publici declarațiile de avere pe site-ul instituției. De ce să afle plătitorii de facturi cât de bogați sau săraci sunt cei care conduc compania? Nici măcar nu există rubrica „declaratii avere” pe site. 

compania de apa somesULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Sanatate
  Județul Cluj, locul 2 pe țară la numărul de cazuri COVID
 • Acum 7 hours Sport
  FC Victoria Cluj, campioana județului pentru Liga IV! Baraj de calificare cu județul Satu Mare pentru Liga III
 • Acum 8 hours Afacerea zilei
  Start-up-ul clujean Cyscale a reușit performanța obținerii unei finanțări de 3 milioane euro de la investitori străini
 • Acum 10 hours Vocea ta
  Arhitectura caselor din satul Aiton, exemplu de urmat
 • Acum 11 hours Vocea ta
  Cum este batjocorit cetățeanul de către statul român
 • Acum 13 hours Eveniment
  UPDATE – Băiat de 16 ani din Gilău, dat dispărut. Adolescentul a fost găsit în Someșul Rece
 • Acum 1 day Politica
  Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii: „Un stat nu poate să își aroge drepturi de orice fel în raport cu cetățenii altui stat. Astfel de declarații nu corespund standardelor europene”
 • Acum 1 day Reportaj
  INTERVIU – Claudiu Olenici, președintele Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului: „E și rușine pentru un oraș care se compară cu Barcelona și mâine poate și cu New York, să aibă dejecții pe râul care trece prin mijlocul Grădinii Botanice!”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu: Nu sunt un mare fan al reducerii TVA, trebuie să definim produse strategice la care să plafonăm prețul
 • Acum 1 day Justitie
  Evazioniștii de la Cridov au toate șansele să revină în forță, după ce Tribunalul Cluj a ridicat sechestrul pentru peste 2 milioane de lei
 • Acum 1 day Afacerea zilei
  1,3 MILIOANE EURO profit pentru Telenav Software Cluj-Napoca, cel mai mare profit din istoria firmei
 • Acum 1 day Justitie
  Soții Cătinean de la Gherla, condamnați pentru cămătărie. Adrian Cătinean a primit închisoare cu executare
 • Acum 1 day Din oras
  Calea Someșeni este inundată după fiecare ploaie. City managerul Gheorghe Șurubaru: “Situația este complicată pentru că va trebui să facem o săpătură”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE