In vizor

Instituțiile din Cluj care fac ceva pe lege și țin ascunse declarațiile de avere

Scris de 684

Legea este opțională pentru unele instituții din Cluj. Directorii unor instituții de stat uită să își publice pe site declarațiile de avere, deși Legea privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice îi obligă să facă acest lucru. Declarațiile de avere trebuie trimise și la Agenția Națională de Integritate (ANI), fiind ulterior publicate pe site-ul agenției, dar poate nu toți cei interesați vor căuta averile bugetarilor șefi pe site-ul ANI. 

Șefii și restul angajaților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj nu și-au mai publicat declarațiile de avere din anul 2014. Pe site-ul rudimentar al instituției, anul 2014 este ultimul când apar aceste documente. Probabil că conducerea DSP Cluj consideră că nu este important pentru clujeni să afle ce averi au angajații și nici să le prezinte un site decent, la nivelul anului 2018 și nu ca pe vremea descălecatului Transilvaniei. 

declaratii avere dsp

Dacă angajații DSP Cluj au făcut cât de cât un efort să își publice declarațiile până în 2014, la Direcția Silvică Cluj nici vorbă să găsim vreo literă din documentele numite declarații de avere. Aflăm doar că instituția este condusă de Dorel Nicolae Oros și că are un director economic în persoana Eugeniei Pușcaș. Dacă dăm căutare după cuvintele magice „declarații de avere” primim următorul rezultat: 

declaratii avere directia silvica cluj

Regia Autonomă de Termoficare (RAT) Cluj este un alt cuib de bugetari care nu dă doi bani pe lege. De ce să afle clujenii ce avere au cei care conduc regia care le aduce căldură în calorifere? Pe site-ul instituției nu există rubrica dedicată respectivei secțiuni. Au creat însă rubrica „Informații calde” din care aflăm când se citesc contoarele și când se întrerupe căldura. Ne-a încălzit la „corason” acest lucru!

regia de termoficare declaratii avere

La Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, condusă din moși strămoși de către Liviu Neag este la fel – lipsește cu desăvârșire rubrica declarații de avere. Despre Neag se știe în tot orașul că ține cu dinții de avere și nu vrea să știe nimeni cât este de bogat sau de sărac, deși legea îl obligă să publice tot ce deține. Nici măcar pe site-ul ANI nu apare declarația sa de avere. Ceilalți angajați probabil au preluat modelul șefului, așa că nimeni nu s-a preocupat de publicarea averilor. 

Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca este o altă instituție pentru care publicarea averilor este opțională. Cele mai recente documente sunt din 2016. Cel puțin, în comparație cu alții, șefii RADP s-au sinchisit să pună la vedere declarațiile măcar cele de acum doi ani. 

radp cluj declaratii avere

Compania de Apă Someș nu a auzit ce înseamnă să publici declarațiile de avere pe site-ul instituției. De ce să afle plătitorii de facturi cât de bogați sau săraci sunt cei care conduc compania? Nici măcar nu există rubrica „declaratii avere” pe site. 

compania de apa somesULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 9 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 10 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 11 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 11 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 12 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 12 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 13 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 14 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 14 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 15 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 15 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE