In vizor

Instituțiile din Cluj care fac ceva pe lege și țin ascunse declarațiile de avere

Scris de 684

Legea este opțională pentru unele instituții din Cluj. Directorii unor instituții de stat uită să își publice pe site declarațiile de avere, deși Legea privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice îi obligă să facă acest lucru. Declarațiile de avere trebuie trimise și la Agenția Națională de Integritate (ANI), fiind ulterior publicate pe site-ul agenției, dar poate nu toți cei interesați vor căuta averile bugetarilor șefi pe site-ul ANI. 

Șefii și restul angajaților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj nu și-au mai publicat declarațiile de avere din anul 2014. Pe site-ul rudimentar al instituției, anul 2014 este ultimul când apar aceste documente. Probabil că conducerea DSP Cluj consideră că nu este important pentru clujeni să afle ce averi au angajații și nici să le prezinte un site decent, la nivelul anului 2018 și nu ca pe vremea descălecatului Transilvaniei. 

declaratii avere dsp

Dacă angajații DSP Cluj au făcut cât de cât un efort să își publice declarațiile până în 2014, la Direcția Silvică Cluj nici vorbă să găsim vreo literă din documentele numite declarații de avere. Aflăm doar că instituția este condusă de Dorel Nicolae Oros și că are un director economic în persoana Eugeniei Pușcaș. Dacă dăm căutare după cuvintele magice „declarații de avere” primim următorul rezultat: 

declaratii avere directia silvica cluj

Regia Autonomă de Termoficare (RAT) Cluj este un alt cuib de bugetari care nu dă doi bani pe lege. De ce să afle clujenii ce avere au cei care conduc regia care le aduce căldură în calorifere? Pe site-ul instituției nu există rubrica dedicată respectivei secțiuni. Au creat însă rubrica „Informații calde” din care aflăm când se citesc contoarele și când se întrerupe căldura. Ne-a încălzit la „corason” acest lucru!

regia de termoficare declaratii avere

La Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, condusă din moși strămoși de către Liviu Neag este la fel – lipsește cu desăvârșire rubrica declarații de avere. Despre Neag se știe în tot orașul că ține cu dinții de avere și nu vrea să știe nimeni cât este de bogat sau de sărac, deși legea îl obligă să publice tot ce deține. Nici măcar pe site-ul ANI nu apare declarația sa de avere. Ceilalți angajați probabil au preluat modelul șefului, așa că nimeni nu s-a preocupat de publicarea averilor. 

Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca este o altă instituție pentru care publicarea averilor este opțională. Cele mai recente documente sunt din 2016. Cel puțin, în comparație cu alții, șefii RADP s-au sinchisit să pună la vedere declarațiile măcar cele de acum doi ani. 

radp cluj declaratii avere

Compania de Apă Someș nu a auzit ce înseamnă să publici declarațiile de avere pe site-ul instituției. De ce să afle plătitorii de facturi cât de bogați sau săraci sunt cei care conduc compania? Nici măcar nu există rubrica „declaratii avere” pe site. 

compania de apa somesULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 8 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 13 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 14 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 16 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 18 hours In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 1 day Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
 • Acum 2 days Eveniment
  Preşedinta Ungariei, Novak Katalin, a fost primită cu aplauze la locul pelerinajului de la Şumuleu Ciuc. Sute de pelerini din Ungaria au trecut prin gara Cluj-Napoca în drum spre pelerinaj
 • Acum 2 days Sanatate
  Sindicaliştii din sănătate reclamă „nedreptăţi” privind salarizarea asistenţilor medicali: Pentru debutanţi, salarii mai mici decât în educaţie, iar salariul mediu al asistenţilor este sub cel mediu pe economie
 • Acum 2 days General
  Protecția Consumatorilor a lansat o adresă de e-mail pentru consumatorii care vor să reclame probleme cu creditele bancare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE