Eveniment

Instanta a decis: un caine din Croatia nu mai are voie sa latre

Proprietarii de caini ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a se muta in nordul Croatiei, unde o instanta i-a dat recent unui caine interdictia de a mai… latra.

 

Medo, un caine in varsta de 3 ani, a primit ordin judecatoresc temporar pentru a opri latratul intre orele 20 si 8 dimineata, relateaza Associated Press. Proprietarul sau a fost dat in judecata de catre o vecina, pentru mai mult de 1.500 de dolari despagubiri, sustinand ca latratul Medo a avut un impact negativ asupra sanatatii ei.

 

„Medo latra in mod normal, ca orice caine”, a spus proprietarului, Anton Simunovic. „Latra atunci cand vede o pisica sau daca cineva necunoscut vine pe teritoriul sau”.

Instanta l-a determinat pe Simunovic sa-l inchida pe Medo intr-un hambar pe timp de noapte. Pana cand un tribunal din Pula va emite o hotarare definitiva, legea spune ca Simunovic va fi taxat cu pana la 3.160 dolari, in cazul in care Medo va latra la ore nepotrivite.

 

Desi Medo nu a reusit sa se imprieteneasca cu vecinii sai, catelul e extrem de sustinut de catre necunoscuti, care au lansat o adevarata miscare de solidaritate in social media. Aproape 43.000 de oameni s-au alaturat paginii de Facebook a lui Medo, unde multi posteaza poze si videoclipuri cu animalele lor de companie latrand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *