In vizor

Instalatiile de Craciun sunt demontate, dar casutele si patinoarul lui Sergiu Liti mai ocupa Piata Unirii inca doua saptamani

Acum ca a trecut perioada sarbatorilor de iarna si s-a incheiat si agitatia zilei de 24 ianuarie, orasul incepe sa se dezbrace de luminite si alte decoratiuni care nu mai sunt functionale. In timp ce acestea vor disparea in cel mult o saptamana, in Piata Unirii patinoarul si casutele mai raman o vreme.

Umbrela de luminite din Piata Unirii contribuie la un peisaj dezolant in timpul zilei. Nici casutele pustii sau patinoarul inchis acum nu ajuta mai mult. Cu toate ca e traversata zilnic de zeci de clujeni, zona pare de-a dreptul pustiita. Si va mai arata asa inca doua saptamani.

„In maxim doua saptamani vor fi dezasamblate si casutele si patinoarul, iar materialele vor fi duse la spatiul de depozit al firmei”, a explicat Sergiu Liti, organizatorul Targului de Craciun din Piata Unirii.

Sergiu Liti organizeaza de cativa ani Targul de Craciun din Piata unirii in baza unui protocol semnat cu Primaria Cluj-Napoca. Casutele din lemn care, in prezent, sunt parasite i-au adus lui Sergiu Liti in jur de 50.000 de euro.

Singurii care nu au mai ramas in zona dupa incheierea Targului au fost patiseriile „La casa” si „Moldovan”. Restul casutelor sunt inchise si ocupa, alaturi de patinoar mai mult de jumatate din Piata Unirii.

In ceea ce priveste restul decoratiunilor de iarna din oras, reprezentantii Primariei sustin ca instalatiile de sarbatori vor fi demontate pana la sfarsitul saptamanii. De altfel, pe Bulevardul Eroilor s-a inceput deja lucrul la demontarea catorva decoratiuni.

De asemenea si luminitele de pe bradul din Piata Unirii au fost inlaturate.

Serviciile de instalare a echipamentului scenografic pentru secena din Piata Unirii, necesare in cadrul evenimentelor din 1 Decembrie si Targul de Craciun, au costat muncipalitatea 33.500 de lei. Contractul pentru acestea a fost atribuit unui abonat al Primariei, Marius Merca. Marius M Sound SRL a castigat contractul, fiind singurul ofertant. 

Cu toate ca decoratiunile din oras vor fi indepartate, Piata Unirii ramane, pentru inca doua saptamani, ocupata de casute si de uriasul patinoar. Firma care administreaza patinoarul, Club Arena SRL, a avut, in 2014, o cifra de afaceri de 407.000 de lei si datorii de 596.000 de lei, cu un profit de doar 63.000 lei. In 2013 firma a avut o cifra de afaceri de 356.000 de lei si datorii de peste 600.000 de lei. Mai mult, cele 40 de casute de lemn amplasate pentru Targul de Craciun i-au adus lui Sergiu Liti, scenograful iarmarocului, in jur de 50.000 de euro. Ocuparea unei astfel de casute i-a costat pe cei care au participat la targ 5.600 de lei pentru perioada 1 decembrie – 10 ianuarie. Cu toate ca el a primit in jur 224.000 mii de lei, adica peste 50.000 de euro, Sergiu Liti a trebuit sa plateasca Primariei, in baza protocoului semnat, o suma ceva mai mica, de circa 8.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *