Politica

Inițiativă legislativă depusă de un senator USR de Cluj în sprijinul păgubiților City Insurance și Euroins

Cristian Bordei, senator USR de Cluj, a depus o inițiativă legislativă care permite păgubiților City Insurance și Euroins să conteste deciziile de despăgubire emise de Fondul de Garantare la mai multe instanțe din țară, nu doar la Judecătoria Sectorului 2, scrie Mediafax.

Potrivit inițiativei USR, cetățenii pot să depună contestații la instanțele din zona de domiciliu sau de la locul producerii pagubei. În prezent, păgubiții pot depune contestații doar la Judecătoria Sectorului 2, pe raza căreia își are sediul Fondul de Garantare.

Potrivit comunicatului, de la începutul anului, pe rolul Judecătoriei Sector 2 București au fost înregistrate zeci de mii de dosare ce au ca obiect fie obligarea Fondului de Garantare la emiterea deciziilor de despăgubire, fie contestarea deciziilor emise de FGA, ceea ce atrage imposibilitatea gestionării dosarelor cu rapiditate.

”Prin această modificare, cetățenii vor avea acces mult mai simplu la justiție, ei putând deschide acțiuni în instanță și la judecătoriile de la domiciliile lor și nu doar la Judecătoria sectorului 2 din București, unde sunt în prezent circa 20.000 de dosare cu această speță. Pe de altă parte, această modificare ar conduce automat la degrevarea semnificativă a actualei instanțe competente de alte potențiale mii de dosare cu obiect identic, ceea ce ar conduce la judecarea cererilor cu celeritate, așa cum actuala lege prevede”, și-a explicat inițiativa senatorul Cristian Bordei.