Editorial

Informatizare cu ghișeu. #Rezist

Aflu din presă că s-a informatizat Casa Națională de Pensii. Cu tot cu puiuții ei din teritoriu. După eforturi susținute și muncă serioasă, evident. Și una din binefacerile informatizării, este că poți să verifici online dacă angajatorul ți-a plătit contribuția la pensie. Ura de două ori, am țipat în sinea mea. Odată că mult așteptata digitalizare a venit în sfârșit, apoi că pot să văd și eu cum stau, fără cereri completate și coadă la ghișeu.

Ia să văd eu cum se face. Și m-am apucat să citesc instrucțiunile. Mai întâi e nevoie de un cont. Simplu, mi-am zis: îți faci cont, bagi parola, te loghezi și… gata treaba, poți să afli tot, pe luni, pe ani, cum vrei și ce vrei. Simplu pe dracu. Mai la vale citesc că pentru a-ți face cont, trebuie să accesezi un link, să completezi un formular, după care să-l trimiți să se ducă unde trebuie el să se ducă. Ei, și aici, gata, informatizarea a luat o pauză. S-a terminat cu ea. Ești offline. Pentru că trebuie să printezi formularul pe care tocmai l-ai trimis și care e deja la ei în sistem, să faci o copie după buletin și, ce credeți, să te duci la ghișeul oricărei Case Județene de Pensii, să le depui. Abia apoi primești o parolă și, gata, ești informatizat înapoi.

Așa carevasăzică, informatizare-informatizare, dar actele în copie și ghișeele sunt sfinte. Păi da, că doar nu o să țină niște doamne, să stea degeaba la ghișeu, ca Monalisa în ramă. Asta e. O mie de ani să mă gândesc, și tot nu o să înțeleg de ce ca să te informatizezi trebuie mai întâi să treci pe la ghișe. Și nici nu vreau să aflu, că numai mă enervez. M-am bucurat, am fost entuziasmat, iar am uitat că trăiesc în România. Nu s-a născut ea, încă, informatizarea aia care să doboare ghișeul. #Rezist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *