In vizor

Infectat cu coronavirus, Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, este internat în spital la Cluj

Trei persoane cu funcții de conducere în cadrul Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV-2, în cursul zilelor de 29 și 30 septembrie, a anunțat miercuri autoritatea. Contactat de HotNews.ro, Sabin Sărmaș, președintele ADR, a declarat că unul dintre cei infectați este chiar el, fiind în prezent spitalizat în Cluj-Napoca, dar cu o formă ușoară a bolii.

„Sunt doi colegi, un coleg ce ocupă temporar funcție de director, el fiind șef serviciu, și o altă colega, care e tot șef serviciu. Iar celălalt infectat sunt eu. Nu pot să îmi dau seama de unde am luat virusul pentru că am încercat să fiu extrem de atent, să mă protejez, ținând cont că totuși intru în contact cu destul de multa lume.

Sunt bine, e o formă ușoară, sunt într-o etapă de evaluare. Acum sunt internat în spital în Cluj. Am venit în weekend acasă și duminică am început să am simptome (febră, durere de cap, oboseală și un soi de febră musculară), iar luni am plecat să fac testul și am ales să nu mă mai deplasez la București pâna nu am rezultatul. Și a venit „, a declarat pentru HotNews.ro Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

În prezent, în cadrul Autorității pentru Digitalizarea României, angajații își desfășoară activitatea în regim mixt – prezență fizică și telemuncă, cu respectarea dispozițiilor legale.

„Pentru informarea promptă și transparentă a publicului, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) informează că, în cursul zilelor de 29 și 30 septembrie, trei persoane cu funcții de conducere în cadrul ADR au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV-2.

În regim de urgență, au fost informate toate departamentele din cadrul instituției și au fost luate toate măsurile care se impun în relația cu autoritățile competente, precum și măsurile de protecție pentru colegi și colaboratori”, a anunțat miercuri Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *