Sex

Inelul, un simbol al uniunii parteneriale

Un aspect care de obicei da fiori pe sira spinarii, atat barbatilor, cat si femeilor, este adevarat, aparent din motive diverse, este inelul. Nevinovatul inel, devenit simbol al uniunii a doua persoane, chezasie a promisiunii vesnice fata de celalalt.

 

 

Exista opinia larg impartasita cum ca cea mai mare fericire a unei femei, scopul nedeclarat, dar evident al lansarii ei intr-o relatie, este obtinerea mult ravnitului inel. Femeile sunt acuzate ca tanjesc dupa inel, ca sunt in stare de orice pentru a-l obtine atunci cand Fat-Frumosul este de viitor – a se intelege frumos, destept si cu bani!

 

 

De unde insa incrancenarea asta si dependenta sau obsesia de inel al femeii? Simbolistica cu care este investit de secole acest obiect ar putea fi un posibil raspuns: cand un barbat ofera un inel, mesajul este clar – “Vreau sa fii a mea!”. La fel de evident este si faptul ca acaesta simbolistica umple exact nevoia fundamentala a femeii – aceea de a sti ca e iubita. Cand se indragosteste, orice femeie viseaza la o viata intreaga alaturi de acea persoana si toate visele sale de viitor includ si momentul emotionant al oferiririi inelului. Atunci cand isi doresc inelul, isi doresc, de fapt, confirmarea ca barbatul iubit le doreste!

 

 

Fie ca recunoaste deschis, fie ca nu, o femeie are nevoie sa fie iubita, are nevoie sa fie dorita, iar temerea ei cea mai mare este tocmai asta: a nu avea parte de aceasta iubire din partea celui dorit. De aceea pentru o femeie, inelul este paharul cu apa oferit unui ratacit in desert, confirmarea ca cineva are nevoie de ea, ca o vrea si o cere, practic este justificarea existentei sale.

 

Nu va puteti imagina, domnilor, cata dezamagire poate fi in sufletul unei femei cand i se refuza o astfel de confirmare!

 

 

De partea cealalta, pentru barbat, a oferi un inel inseamna atat a se angaja, a se lega, cat si a intra in posesie. Fara doar si poate si barbatii sunt supusi reactiilor declansate de aceeasi simbolistica si percep inelul ca pe un angajament pe care si-l iau, oferind o data cu el si promisiunea de a fi alaturi de femeia respectiva. Este firesc ca ei sa resimta aceasta presiune a responsabilizarii si a ingradirii libertatii de actiune. Pentru barbat, a oferi un inel si a investi aceea femeie cu un statut deosebit pentru el, inseamna si renuntarea (de bunavoie), fie si temporara, “la vanatoare”! De aceea, este de inteles tendinta de a a amana acest moment cat mai mult posibil!

 

 

Dar nu toti barbatii percep acest angajament al inelului ca pe o ingradire. Acelasi inel este si un insemn al apartenentei femeii careia ii este oferit. Este o traire care alimenteaza orgoliul masculin si ofera un placut sentiment de putere in relatie, ceea ce compenseaza cumva ingradirea libertatii de actiune.

 

De obicei inelul este oferit de barbat femeii iubite intr-un moment unic si solemn, cand sunt numai ei doi sau cand se afla in public, in fata familiei si a prietenilor. Cand o face, barbatul poate ingenunchia si o poate cere in casatorie cu acest prilej. Alteori ii este oferit in mod surprinzator intr-un pahar de vin select sau in varful unei prajituri cu frisca.

 

 

Afacerea inelului este pana la urma un schimb echitabil de avantaje reciproce. Avantajos pentru ca, daca femeile isi doresc sa fie iubite, barbatii cauta, cu aceeasi asiduitate, confirmarea faptului ca sunt admirati, apreciati pentru ceea ce sunt, au sau fac.

 

 

De aceea, doamnelor, nu ratati nici o ocazie de a va lauda partenerii, de a le reaminti sau macar sugera cat de mult va impresioneaza reusitele lor, cata siguranta va aduce prezenta lor si cat de mult ii apreciati! Iar dumneavoastra, domnilor, nu pregetati niciodata sa le spuneti partenerelor cat de bine arata, cat de mult le iubiti si aveti nevoie de ele! Veti vedea ca, in final, va fi un castig pentru toti!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version