PubliNews

INELE CU DIAMANTE, DE LA 800 DE LEI, LA SEVDA DIAMONDS CENTRAL

Scris de 127

Diamantele sunt neprețuite, dar acum ni le putem permite fără costuri exorbitante, căci la SEVDA DIAMONDS Central găsim inele cu diamante, de la 800 de lei. Prețul bijuteriei depinde de cele patru caracteristici ale pietrei: carataj, claritate, tăietură și culoare, iar diamantele peste 0,20 de carate sunt certificate internațional.

Reporter: Suntem la parterul magazinului Central, la Sevda Diamonds și astăzi vom afla dacă, în continuare, diamantele au rămas cele mai bune prietene ale femeilor. Iulia Stoichiță, reprezentanta magazinului Sevda și ea ne va vorbi desre noutățile sezonului toamnă-iarnă.

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Avem o gamă variată de bijuterii din aur roz, combinațiile de aur roz, galben și alb și bijuteriile cu zirconiu sunt la mare căutare, de exemplu brățările și colierele de tip tenis. Se caută mult perlele, au revenit perlele și cerceii cât mai simpli, cu suport fluturaș.

Reporter: Cât de cerute sunt diamantele, de către clientele dumneavoastră?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Diamantele vor fi mereu prima alegere, în detrimental celorlalte pietre prețioase. La aurul de 14 carate, nu avem diamante, iar la aurul de 18 carate avem mai multe sortimente de diamante: diamante albe și diamante negre.

Reporter: Dacă vorbim acum despre pietrele prețioase, pe lângă diamante ce mai putem cumpăra, dacă dorim să facem un cadou special?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Avem o gamă variată de pietre prețioase, cum ar fi citrinul, smaraldul, safirul, rubinul, topazul, dar și pietre semiprețioase, perle de cultură. Pentru un cadou, majoritatea aleg bijuterii din argint cu zirconiu.

Reporter: Știm că piatra în sine este de cele mai multe ori mai prețioasă decât metalul în care este montată piatra. Spuneți-ne cum să facem alegerea, când dorim să cumpărăm un diamant sau o altă piatră prețioasă? Cu să alegem piatra, în funcție de carate, de montură, de tăietură?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Când doriți să cumpărați o bijuterie cu diamante, vă uitați la cele 4 caracteristici: greutatea în carate, culoarea, claritatea și tăietura sa. Bine-nțeles, prețul crește și în funcție de caratajul diamantului și de tăietură, cu cât este o tăietură mai frumoasă, mai complex, cu atât crește și prețul bijuteriei în sine. Există tăieturi ale pietrei în formă ovală, pătrată, marchiz, pară. Un lucru bine de știut de către clienți este faptul că la bijuteriile cu diamante de peste 0,20 de carate, avem bijuteriile atestate de către HRC, un organism international de certificare a caratajului pietrei.

Reporter: Dacă ne referim acum la metalul nobil din care este confecționată bijuteria, spuneține în două cuvinte care ar fi diferența între un aur de 14 carate, cel de 18 carate și cel de 24 de carate?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Diferă conținutul de aur, între cel de 14 și cel de 18 carate. Aurul de 14 carate conține cam 58,5% aur, iar restul aliaje, iar cel de 18 carate conține 75% aur, restul aliaje. Aurul de 24 de carate nu poate fi folosit la bijuterii, deoarece este un aur foarte moale, maleabil, nu poate fi construită o bijuterie din el.

Reporter: De multe ori venim cu rețineri poate, înspre un magazine care vinde diamante, deoarece ne imaginăm niște prețuri exorbitante, de care nu ne putem atinge. Care ar fi un buget minimal, de la care pornește o bijuterie cu diamant, poate un inel sau o pereche de cercei?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: La inelele de logodnă, care sunt cele mai căutate, când vine vorba de inele cu diamante, prețul începe de la 800 de lei, până la 6000 de lei, această diferență ținând de cele 4 caracteristici ale pietrei.

Reporter: Diamantele se cumpără de multe ori la ocazii speciale, ma refer la logodne sau căsătorii. Sunteți specializați și pe verighete, la Sevda. Cum le comandăm, există un anumit catalog din care alegem modelul preferat?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Avem mostre speciale, realizate din alamă – se alege întâi mărimea verighetei, se alege modelul preferat din catalog, apoi se face comanda, iar în 30 de zile lucrătoare ajunge bijuteria.

Reporter: Există anumite preferințe speciale ale anului 2020, legate de cele mai cerute modele de verighete? Se poartă mai mult aurul roz, aurul galben, platina?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Anul acesta, clujenii optează pentru combinașii diferite de aur, pentru verighetele mate, iar doamnele, pentru bijuterii încrustate cu pietre, pentru o notă cât mai subtilă. Avem și două serii de Black weekends în luna noiembrie, cu reduceri de 30% la bijuteriile de 18 carate, cu diamante, pietre prețioase sau semiprețioase și perle de cultură.

Reporter: Tot de la Sevda putem achiziționa cadouri stilate pentru casă.

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Vă recomand cristalul de Bohemia, care provine din regiunea Silezia, din Republica Cehă. Cristalul de Bohemia este de fapt o sticlă de foarte bună calitate, durabilă, cu gravure speciale, care conferă o tentă unică brandului.

Reporter: Ce cadouri sunt cele mai cerute, în materie de cristaluri?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Vazele sunt foarte cerute, bombonierele, paharele pentru diferite băuturi, acestea sunt cele mai solicitate cadouri din cristal de Bohemia, aici la Sevda.

Reporter: Când avem de făcut un cadou reprezentativ, pe lângă cristaluri, putem oferi și obiecte argintate. Aveți la Sevda tablouri cu foiță de argint și foarte multe icoane argintate. În ce mod argintul ajunge să imbrace aceste tablouri, care este tehnica?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Aceste tablouri nu sunt de fapt argintate, ele sunt presate cu o foiță de argint și confer luciul acesta, ca și cum ar fi confecționate din argint.

Reporter: Care ar fi bugetul pe care trebuie să-l alocăm, dacă ne referim la un tablou sau la o icoană argintată?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Prețurile încep de la 80 de lei, până la 600 de lei, așadar avem cadouri pentru toate buzunarele. Iar pentru un bol din cristal de Bohemia, un minimum de preț ar fi de 40 de lei și poate ajunge până la 100-150 de lei, prețuri foarte accesibile pentru un cadou sau pentru acasă. În materie de cadouri, mai avem ceasuri Q&Q, dar și bijuterii din argint, cu zirconiu, marcasite, pietre prețioase, sau pietre semiprețioase, ca topazul mistic, perle.ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 8 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 11 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 15 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 15 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 16 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 16 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 17 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 17 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 18 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 18 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE