PubliNews

INELE CU DIAMANTE, DE LA 800 DE LEI, LA SEVDA DIAMONDS CENTRAL

Diamantele sunt neprețuite, dar acum ni le putem permite fără costuri exorbitante, căci la SEVDA DIAMONDS Central găsim inele cu diamante, de la 800 de lei. Prețul bijuteriei depinde de cele patru caracteristici ale pietrei: carataj, claritate, tăietură și culoare, iar diamantele peste 0,20 de carate sunt certificate internațional.

Reporter: Suntem la parterul magazinului Central, la Sevda Diamonds și astăzi vom afla dacă, în continuare, diamantele au rămas cele mai bune prietene ale femeilor. Iulia Stoichiță, reprezentanta magazinului Sevda și ea ne va vorbi desre noutățile sezonului toamnă-iarnă.

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Avem o gamă variată de bijuterii din aur roz, combinațiile de aur roz, galben și alb și bijuteriile cu zirconiu sunt la mare căutare, de exemplu brățările și colierele de tip tenis. Se caută mult perlele, au revenit perlele și cerceii cât mai simpli, cu suport fluturaș.

Reporter: Cât de cerute sunt diamantele, de către clientele dumneavoastră?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Diamantele vor fi mereu prima alegere, în detrimental celorlalte pietre prețioase. La aurul de 14 carate, nu avem diamante, iar la aurul de 18 carate avem mai multe sortimente de diamante: diamante albe și diamante negre.

Reporter: Dacă vorbim acum despre pietrele prețioase, pe lângă diamante ce mai putem cumpăra, dacă dorim să facem un cadou special?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Avem o gamă variată de pietre prețioase, cum ar fi citrinul, smaraldul, safirul, rubinul, topazul, dar și pietre semiprețioase, perle de cultură. Pentru un cadou, majoritatea aleg bijuterii din argint cu zirconiu.

Reporter: Știm că piatra în sine este de cele mai multe ori mai prețioasă decât metalul în care este montată piatra. Spuneți-ne cum să facem alegerea, când dorim să cumpărăm un diamant sau o altă piatră prețioasă? Cu să alegem piatra, în funcție de carate, de montură, de tăietură?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Când doriți să cumpărați o bijuterie cu diamante, vă uitați la cele 4 caracteristici: greutatea în carate, culoarea, claritatea și tăietura sa. Bine-nțeles, prețul crește și în funcție de caratajul diamantului și de tăietură, cu cât este o tăietură mai frumoasă, mai complex, cu atât crește și prețul bijuteriei în sine. Există tăieturi ale pietrei în formă ovală, pătrată, marchiz, pară. Un lucru bine de știut de către clienți este faptul că la bijuteriile cu diamante de peste 0,20 de carate, avem bijuteriile atestate de către HRC, un organism international de certificare a caratajului pietrei.

Reporter: Dacă ne referim acum la metalul nobil din care este confecționată bijuteria, spuneține în două cuvinte care ar fi diferența între un aur de 14 carate, cel de 18 carate și cel de 24 de carate?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Diferă conținutul de aur, între cel de 14 și cel de 18 carate. Aurul de 14 carate conține cam 58,5% aur, iar restul aliaje, iar cel de 18 carate conține 75% aur, restul aliaje. Aurul de 24 de carate nu poate fi folosit la bijuterii, deoarece este un aur foarte moale, maleabil, nu poate fi construită o bijuterie din el.

Reporter: De multe ori venim cu rețineri poate, înspre un magazine care vinde diamante, deoarece ne imaginăm niște prețuri exorbitante, de care nu ne putem atinge. Care ar fi un buget minimal, de la care pornește o bijuterie cu diamant, poate un inel sau o pereche de cercei?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: La inelele de logodnă, care sunt cele mai căutate, când vine vorba de inele cu diamante, prețul începe de la 800 de lei, până la 6000 de lei, această diferență ținând de cele 4 caracteristici ale pietrei.

Reporter: Diamantele se cumpără de multe ori la ocazii speciale, ma refer la logodne sau căsătorii. Sunteți specializați și pe verighete, la Sevda. Cum le comandăm, există un anumit catalog din care alegem modelul preferat?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Avem mostre speciale, realizate din alamă – se alege întâi mărimea verighetei, se alege modelul preferat din catalog, apoi se face comanda, iar în 30 de zile lucrătoare ajunge bijuteria.

Reporter: Există anumite preferințe speciale ale anului 2020, legate de cele mai cerute modele de verighete? Se poartă mai mult aurul roz, aurul galben, platina?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Anul acesta, clujenii optează pentru combinașii diferite de aur, pentru verighetele mate, iar doamnele, pentru bijuterii încrustate cu pietre, pentru o notă cât mai subtilă. Avem și două serii de Black weekends în luna noiembrie, cu reduceri de 30% la bijuteriile de 18 carate, cu diamante, pietre prețioase sau semiprețioase și perle de cultură.

Reporter: Tot de la Sevda putem achiziționa cadouri stilate pentru casă.

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Vă recomand cristalul de Bohemia, care provine din regiunea Silezia, din Republica Cehă. Cristalul de Bohemia este de fapt o sticlă de foarte bună calitate, durabilă, cu gravure speciale, care conferă o tentă unică brandului.

Reporter: Ce cadouri sunt cele mai cerute, în materie de cristaluri?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Vazele sunt foarte cerute, bombonierele, paharele pentru diferite băuturi, acestea sunt cele mai solicitate cadouri din cristal de Bohemia, aici la Sevda.

Reporter: Când avem de făcut un cadou reprezentativ, pe lângă cristaluri, putem oferi și obiecte argintate. Aveți la Sevda tablouri cu foiță de argint și foarte multe icoane argintate. În ce mod argintul ajunge să imbrace aceste tablouri, care este tehnica?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Aceste tablouri nu sunt de fapt argintate, ele sunt presate cu o foiță de argint și confer luciul acesta, ca și cum ar fi confecționate din argint.

Reporter: Care ar fi bugetul pe care trebuie să-l alocăm, dacă ne referim la un tablou sau la o icoană argintată?

Iulia Stoichiță, reprezentant magazin SEVDA: Prețurile încep de la 80 de lei, până la 600 de lei, așadar avem cadouri pentru toate buzunarele. Iar pentru un bol din cristal de Bohemia, un minimum de preț ar fi de 40 de lei și poate ajunge până la 100-150 de lei, prețuri foarte accesibile pentru un cadou sau pentru acasă. În materie de cadouri, mai avem ceasuri Q&Q, dar și bijuterii din argint, cu zirconiu, marcasite, pietre prețioase, sau pietre semiprețioase, ca topazul mistic, perle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *