Din oras

Incubator 107 – locul unde pasiunea si buna dispozitie primeaza

Incubator 107 este locul in care oricine poate invata pe oricine orice. Acesta este rezumatul proiectului care implineste in curand trei ani la Cluj si in tot acest timp a ajutat zeci de oameni sa isi descopere pasiunile, sa redescopere lucrurile mici care ii fac fericiti, i-a incurajat sa faca schimbari si le-a asigurat doza de buna dispozitie in fiecare seara. Atelierele sunt din cele mai diverse, de la handmade pana la dezvoltare personala, reorientare in cariera sau  design interior.

“Vrem sa ii incurajam pe oameni sa descopere pasiunile si sa isi urmeze vocatia, fara sa uite desigur sa impartaseasca cu ceilalti tot ce au descoperit! incubator107 este un proiect al asociatiei culturale Macaz. Asteptam propuneri de ateliere inedite, personale si cu suflet din orice domeniu al vietii de-dupa-birou. Mesterii nostri pot fi pasionati, initiati sau experti. Functionam din donatiile invataceilor pe care le impartim in trei – spre mesteri, facturi & materialele pentru ateliere si echipa incubator107”, se arata pe site-ul proiectului.

Incubator 107 a pornit in 2011 in Bucuresti, iar apoi din mai 2012 a inceput si la Cluj.

Iulia Manda, coordonatorul proiectului pe Cluj a facut parte din Incubator inca de la inceput, mai intai ca voluntar, apoi, din decembrie 2013, ca parte din echipa de coordonare.

“De cand am vazut proiectul din Bucuresti mi-a placut foarte mult ideea. Faptul ca proiectul ajuta oamenii sa-si descopere pasiunea, sa-si redescopere pasiunile pana la a face o afacere din asta pana la urma. La Bucuresti chiar au proiecte de genul Descopera-ti vocatia sau Da-ti demisia in care chiar ii ajuta pe oameni sa-si descopere pasiunea si mai apoi sa o transforme intr-un business personal”, a aratat Iulia Manda.

La fiecare inceput de luna are loc o Nocturna, unde sunt prezentate pe rand toate atelierele care urmeaza sa aiba loc in luna respectiva. Acestea au loc de obicei seara si dureaza cateva ore.

Spre exemplu marti, Marcela Man ii va invata pe doritori sa creeze bijuterii Steampunk.

“Sunt Marcela Man, masteranda a Facultatii de stiinta si Ingineria Mediului si membru activ al Asociatiei EnviroTeam. Am inceput sa creez bijuterii handmade acum 4 ani, pe vremea cand accesoriile din magazine mi se pareau tot mai banale. Desi imi place sa testez in permanenta stiluri noi, Steampunk-ul va ramane in topul preferintelor mele. Pentru cateva ore, va provoc sa pornim intr-o calatorie unde ceasurile mecanice vechi pe care le-ati parasit in sertare vor capata viata sub forma bijuteriilor pe care vi le doriti! Haideti sa transformam obiectele inutile intr-un mic laborator de creatie!”, se mentioneaza in descrierea atelierului.

Apoi miercuri cei interesati pot fura secretele marketingului de la Gabi, absolvent de Marketing al Facultatii de stiinte Economice si Gestiunea Afacerillor si fost vicepresedinte al Asociatiei Studentilor sectiei de Marketing din Cluj-Napoca.

“Un atelier care isi propune sa ii introduca pe participanti in conceptele de baza ale marketingului prin raportarea la o serie de exemple din viata cotidiana. Vom descoperi modul in care strategiile de marketing ne determina sa cumparam si vom afla si care sunt motivele pentru care cumparam unele lucruri, printr-o scurta incursiune in comportamentul consumatorului”, se arata pe site.

Luna aceasta mai au loc ateliere de degustare de vin, creare de genti din reviste sau de design interior.

“Depinde de fiecare atelier in parte, dar de obicei participantii sunt studenti care lucreaza, masteranzi si oameni care lucreaza, cam pana in 35 de ani si majoritatea de obicei sunt femei. In medie sunt 10-15 persoane la un atelier. In ultima perioada subiectele pentru femei prind foarte bine, am avut make-up, de dezvoltare personala, calatorii. Participarea e pe baza de donatii, practic. Este o donatie recomandata pentru fiecare atelier. Recomandarea e de 10 lei, acum fiecare cat poate, poate sunt unii care pot sa ne ajute altfel, sa ne promoveze sau sa fie voluntari…”, a mai explicat coordonatoarea proiectului.

Foto: Facebook Incubator 107

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *