FOTOGRAFILA

INCONȘTIENȚĂ: Copii filmați în timp ce alergau pe acoperișul de țiglă al unui bloc din Florești

Miercuri seara, Poliția a fost anunțată la 112 că pe acoperișul unui bloc de pe str. Florilor din Florești s-ar afla două persoane, la prima vedere copii minori. Deplasat la fața locului, echipajul de poliție nu a mai găsit persoanele pe acoperișul blocului. Ulterior s-a dovedit că era vorba de doi frați, o fată de 12 ani și un băiat de 9 ani, care au ieșit din apartamentul aflat la mansardă printr-o fereastră.

  • Cea care a filmat scenele de pe strada Florilor, a spus că a sunat la 112, pentru ca cineva să intervină. Administrația de locatari are obligația de a securiza accesul pe blocc, pentru a nu se produce vreun accident.

”La data de 17 mai a.c., în jurul orei 17.25, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au fost sesizați despre faptul că, pe acoperișul unui complex de locuințe, situat în localitatea Florești, au fost observați doi copii care se plimbau, existând riscul ca aceștia să fie expuși unui pericol iminent.

În baza sesizării, polițiștii au efectuat verificări în zona indicată, dar la momentul respectiv, copiii nu se mai aflau pe acoperișul clădirii. Au constatat că este vorba despre 2 minori cu vârste de 9 și 12 ani, care se aflau singuri în interiorul unui apartament, prevăzut cu ferestre spre acoperișul imobilului.

S-a luat legătura cu reprezentatul legal al acestora, fiindu-i aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 500 de lei, în temeiul Legii 61/1991 rep.”, a transmis IPJ Cluj.

Din fericire nimeni nu a pățit nimic.

Postarea a strâns rapid sute de comentarii, iar unii floreșteni spun că au mai fost martori la astfel de plimbări periculoase ale copiilor pe blocuri:

”La blocurile din Luxor 2, nu este prima dată cand niște copii care locuiesc în pod au ieșit la plimbare pe acoperiș…”
”Deasupra etajului 4 este pod, podul este locuit, așa le-a făcut constructorul. Deci trebuie identificat apartamentul de pe care se iese.”
”O să-i tot vedeți, acoperisul, un fel de balcon ptr apartamentele din pod. Părinții ar trebui sesizați. Dar nu-i exclus să-i vedeți și pe ei, să admire apusul de soare…”
”Mno, nu-i de joacă, dar eu nu am vazut, am auzit doar. Am văzut cum îs podurile când am cumpărat apartamentul. Doamne fereste să alunece si s-o dus”
”Ar fi ușor de găsit pentru poliție. Sunt doar 4 apartamente la mansardă, 2 pe fiecare scară”
”La ce lejer se plimba, clar au mai fost la plimbari de genul…”
”Ai de viața mea, inconștiență totală!”
”Copii aceia au părinți, unde sunt părinții….?? Se putea întâmpla o tragedie”
”Amețesc doar când mă uit.”, au fost câteva dintre comentariile postării.

 

Fotocolaj din captura video – Facebook Trăiesc în Floresti – Cluj