In vizor

INCOMPETENȚA POLITRUCILOR: Eșec major pentru a doua zi la rând la Ministerul Educației, care nu reușește să respecte propriul orar de afișare a ierarhiei pentru admiterea la liceu 2023, după ce marți a publicat grile greșite. Inspectoratele școlare județene au șters listele fără nicio explicație

Ministerul Educației a anunțat miercuri la prânz că va publica ierarhia pe județe a mediilor de admitere la liceu la ora 18:00, dar până la ora publicării acestui articol instituția nu reușise să respecte acest termen. Asta după ce ierarhia publicată cu o zi mai devreme era greșită, provocând nedumeriri și haos în rândul celor 154.000 de candidați.

Ierarhia admiterii la liceu nu era publicată nici la ora 18:45, la 45 de minute de la termenul anunțat. Edupedu.ro a contactat responsabilii din Ministerul Educației, dar aceștia nu au oferit un răspuns. În momentul primirii, îl vom publica.

”Vă informăm că ierarhia la nivel județean/al Municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a care participă la admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2023 – 2024 va fi afișată, astăzi, 5 iulie, la ora 18:00”, a comunicat Ministerul Educației.

Compania care asigură algoritmul de repartizare/ierarhizare a comunicat și ea că eroarea produsă luni nu a afectat notele elevilor sau repartizarea computerizată care urmează.

 

Sursa: Edupedu.ro