Editorial

Incompetența conducătorilor este secret de stat. ”Fapta s-a prescris” scrie și pe dosarul azilelor din Ilfov, dacă procurorii se vor apropia prea mult de Gabriela Firea

Nouă nu ne trebuie război pentru a scoate deficienții mintal la iveală, deșeurile cu față umană, torționarii.

Despre asta discutăm în cazul acelor azile cu dezaxați pe post de îngrijitori.

Mai citiți și cum s-au purtat repetenții mintal ai poporului român cu semenii lor în anii 50-60 și ulterior, inclusiv în noiembrie 1987, decembrie 1989, la mineriade.

Revedeți imaginile de la mineriade și realizați de unde se ”nasc” torționarii. Deșeurile crescute cu colțul batiste înmuiat în batistă, nu la sânul mamelor lor.

Avem și noi #neamul_nostru_făcut_la_beție. Subspecia needucată.

Și nu discutăm de lipsă de șanse, ci despre complacere. 42% din populația României se compace în neștiința ei și și-a dezvoltat protecție mintală împotriva adevărului care nu-I convine.

Și, de peste trei decenii, o clasă politică tălâmbă, alimentează prin hoții și puterea exemplului de reușită în viață numai prin imposture, această complacere în mizerie educațională, morală, spiritual.

Să fii curvă (indiferet de sex) este tot ce se servește minților crude pe mass media și pe social media.

Emisiunile ”mondene” ale tembeliziunilor din România nu fac altceva decât să promoveze nonvalorile şi să creeze modele negative. Aceste emisiuni induc tinerelor un mod uşor de îmbogăţire. Multe fete frumoase se vor asistente TV fără să ştie ce implică acest lucru. Majoritatea fetelor vor să lucreze în showbusiness fără să ştie că, de fapt, asta înseamnă să intre într-o reţea de prostituţie de lux promovată tocmai de cei care strigă ca din gură de şarpe că vor binele României.

Totul sub privirile extrem de îngăduitoare ale CNA.

Cât despre social-media, este sufficient să ”răsfoiești” Tik-Tok-ul, Instagramul, să ți se aplece ce anume adduce ”faimă și bani”. Nu credeam că se poate ajunge mai jos decât cu ”mondenitatea” PRO Tembelistă, dar se poate.

Și mai este vorba despre ceva în acest caz. Despre ”nu-i treaba mea, nu mă bag” – natura umană a lașității. Toți vecinii cunoșteau, de ani de zile, ce se întâmplă acolo. Unul n-a pus mâna pe telefon, unul nu a alertat autoritățile.

Asta spune multe și despre câtă încredere există în autoritățile din România.

Păi, în România, ultima redută în spatele căreia se ascund infractorii din cercurile politice, este Parlamentul. Locul în care s-au ”copt” ”pas cu pas” toate non-legile care au pus Justiția și Dreptatea cu botul pe labe.

În România borfașilor, ”fapta s-a prescris”. Așa au dispărut, dintr-o singură ridicare de labă în Șparlament, 5.000 de infracțiuni. Firește, beneficiarii sunt politicienii și cei asemeni lor: proxeneții și bătăușii.

Mii de dosare penale instrumentate de justiția din România au fost închise în ultimul an. Nu pentru că inculpații au fost găsiți vinovați sau nevinovați, ci pentru că faptele s-au prescris.

Din luna mai 2022 până în prezent, mii de procese penale s-au închis după ce judecătorii au aplicat o decizie a Curții Constituționale și o hotărâre a instanței supreme care au stabilit că, vreme de patru ani, între 2018 și 2022, nu a existat un caz de întrerupere a prescripției penale și, mai mult, că decizia se aplică retroactiv.

Asta într-un stat care declară ca normă de aplicare că nicio lege nu se aplică retroactive… Cum spumele mării, când este vorba despre privilegii, pensionări la vârste fragede, pensii nesimțite șamd, Legea nu beneficiază de retroactivitate (bunul dobândit, dreptul câștigat, chipurile – chiar dacă s-au făcut prin abuzarea legii), dar se aplică numai borfașilor, devalizatorilor avuției neamului?

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al Băncii Naționale a României și fost președinte al Camerei Deputaților a scăpat de închisoare după ce a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență. Paguba la vedere: decât un million de euro șpagă.

Adrian Mititelu, patronul clubului de fotbal FC U Craiova, care a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de trei ani închisoare deoarece ar fi vândut un fotbalist cu 1,1 milioane de euro deși activele clubului erau puse sub sechestru de Fisc, a fost eliberat din închisoare de îndată.

A scăpat și fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu, care a fost judecat pentru spălare de bani, după ce ar fi primit 2,2 milioane de euro pentru a acorda contracte preferențiale de închiriere pentru licențe Microsoft cu Guvernul României.

În 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a condamnat pe Crinuța Dumitrean și Sergiu Diacomatu la câte șapte ani închisoare după ce ar fi supraevaluat cu 54 milioane de euro despăgubirile pentru un teren din București. Cei doi conduceau Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), iar banii au ajuns la afaceristul Gheorghe Stelian, zis ”Stelu”, care a primit și el șase ani închisoare. Intermediarul afacerii a fost Dorin Cocoș, fostul soț al ministrului Dezvoltării, Elena Udrea. Partea lui Cocoș a fost de 16 milioane de euro, potrivit DNA.

Cu generozitate, în decembrie 2022, instanța supremă a constatta, în recurs, că faptele s-au prescris și toți cei implicați în dosar au fost achitați.

Șamd, de la cei condamnați în cazul Hexy Pharma – cu o hecatombă de morți prin spitale de la infecțiile nosocomiale, la Udrea, în cazul Hidroelectrica (un fleac de 5 milioane de dolari, mită de la Bogdan Buzăianu), la Ioana Băsescu, la bouleanul cu muci în freză, Boureanu, până la devalizatorii CFR, Hidroelectrica, cam toți cei care au avut acces la activele statului. Care au fost mulse, rase și frezate – de s-au îmbogîțit acești nimeni în drum, într-un an, cât neam de neamul lor de nespălați moral nu au visat să o facă vreodată.

Politicienii, de mână cu proxeneți, afaceriști de cumetrie și alți borfași, au fost exonerați și lăsați în pace.

Care ar fi morala? Că pușcăria (rușinea) trece, banii rămân, borfașii beneficiază. Așa că, poporul, oricât de ”supide peoples” este, vede, judecă și constată. Dacă e să furi, fă-o în exces, să ai de unde mitui sistemul corupt.

Cei doi polițiști care l-au oprit în trafic pe procurorul Horodniceanu s-au ales cu dosar penal. Ei sunt acuzați de abuz în serviciu și divulgare de secrete de serviciu. Horodniceanu, un imbecil la modul în care a gestionat situația cu arătatului curului de maimuță al ”știi cine sunt eu”, scapă.

O profesoară din Maramureș a fost înregistrată când afirma în faţa elevilor că Ligia Deca, ministrul Educaţiei, este “o imbecilă”, “o analfabetă”. Ceea ce, din punctul de vedere al prestației la șefia ministerului Educației, așa și este.

Așa că i s-au făcut mai multe plângeri legate ”de comportament” la IŞJ și la poliție.

Foarte bine, la pușcărie cu ea!

Cum a îndrăznit să spună copiilor adevărul? În fond, incompetența conducătorilor este secret de stat.

Având în vedere că firele mizeriei cu azilele pentru bătrâni duc către Gabriela Firea, sunt convins că și peste această sordodă afacere se va așterne praful de pe dosare și uitarea în judecata ”Justiției” până la izbăvitoarea seentință: ”fapta s-a prescris”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *