Justitie

Închisoare cu suspendare pentru un traficant de droguri, care aproviziona carantinații din Cluj-Napoca

Romeo Covrig, un tânăr din Tg. Mureș, stabilit fără forme legale la Cluj-Napoca, a fost condamnat pentru trafic de droguri, după ce jandarmii au descoperit că acesta își livra marfa în centrele de carantină din Cluj-Napoca. Înstanța l-a condamnat pe Romeo la un an și patru lui de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității. 

 

Clientul din Republica Moldova a dispărut…

În momentul în care a fost prins că încerca să introducă două plicuri de canabi într-un centru de carantină din Cluj-Napoca, Romeo Covrig le-a prezentat anchetatorilor o povestioară despre un prieten din Republica Moldova care i-a cerut să îi ia un colet de la gară și să i-l aducă la centru de carantină în care se afla. Întrebat despre persoana care i-a dat coletul, Romeo a furnizat informații generale și a susținut că nu avea numărul de telefon al acestuia, că doar a urmat instrucțiunile lui Pisari.

Culmea, când anchetatorii au vrut să-l audieze pe prietenul din Republica Moldova, Pisari s-a făcut dispărut. 

„Pe baza actelor de urmărire penală efectuate s-a stabilit că la data de 09.04.2020 Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Cluj a fost sesizată de către Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca, cu privire la faptul că, în urma exercitării controlului la un centru de carantină organizat în condițiile pandemiei create de răspândirea virusului SARS COV 2, a fost depistată o persoană care încerca să introducă droguri în centrul de carantină. În cuprinsul procesului-verbal de depistare s-a consemnat faptul că, la data de 07.04.2020, în jurul orelor 17,40, lucrătorii din cadrul instituției amintite l-au depistat pe inculpatul Romeo Covrig, la poarta centrului de carantină situat în Cluj-Napoca, jud. Cluj, în timp ce încerca să introducă în incinta locației amintite un pachet, pe care l-a dat paznicului centrului respectiv, pentru a-l înmâna unei persoane aflate în carantină instituționalizată. Întrucât inculpatul a avut un comportament suspect, a fost efectuat un control asupra bagajului acestuia, ocazie cu care, în rucsac, au fost descoperite următoarele bunuri:

– un bol din plastic în interiorul căruia se găsea un pachet de țigări cu un plic de culoare albă cu inscripția ”R____ 240”, ce conținea două bucăți de staniol în care se afla o substanță vegetală de culoare verzuie cu un miros puternic înțepător; precum și încă o cantitate mică de materie vegetală de culoare verzuie căzută în plic, un cuțit de vânătoare cu mâner de lemn aflat într-o teacă.

Cu privire la acestea inculpatul a declarat că i-au fost date de o persoană necunoscută pentru a fi aduse la centrul de carantină și a fi înmânate numitului A. Pisari Totodată, inculpatul a menționat că, anterior a fost sunat de către numitul A. Pisari și la rugămintea acestuia a fost de acord să se întâlnească în zona autogării, cu o persoană de sex masculin, care i-a dat pachetul pentru a i-l duce numitului A. Pisari. În cuprinsul procesului verbal s-a consemnat faptul că inculpatul a precizat că, știa că în pachet se găsește iarbă”, se arată la dosar. 

Condamnat la închisoare cu suspendare

DIICOT-ul a reușit să obțină suficiente informații despre activitatea lui Covirig și au cerut pedeapsa cu închisoarea. Instanța l-a condamnat pe acesta la 1 ani și 4 luni de închiosoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității. 

„Condamnă pe inculpatul Covrig Romeo, la pedeapsa de: – 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, interzice inculpatului pe o durată de 2 ani dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În temeiul art. 65 al. 1 şi 3 C.pen. interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până la terminarea executării pedepsei închisorii, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C.pen. În temeiul art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.În temeiul art. 93 al. 2 lit. b C.pen. va impune inculpatului obligaţia ca pe parcursul termenului de supraveghere să execute obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei mun. Cluj-Napoca sau la Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, cu respectarea dispoziţiilor Legii 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare”, se arată în soluția pe scurt. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version