Focus

ÎNCEPUTUL DEZVĂLUIRILOR: 31 de judecători anchetaţi de DNA Cluj în mandatul Laurei Kovesi. Topul instanţelor în funcţie de numărul de judecători anchetaţi

Ziar de Cluj anunţa ieri că cei de la Inspecţia Judiciară au finalizat raportul pe controalele efectuate la parchetele din ţară (Ultimele zile până la prezentarea raportului Inspecției Judiciare. Oare ce scrie în raport despre DNA Cluj? Dar despre DIICOT Cluj? Cum s-a colaborat cu SRI-ul?). Acele controale vizează aplicarea protocoalelor dintre SRI şi parchete. Dosarele ”muritorilor de rând”. Până atunci, Lumea Justiţiei a publicat astăzi o parte din raportul pe dosarele penale întocmite împotriva judecătorilor și a procurorilor (un alt control tematic derulat la parchetele din țară). În acest raport apare și numărul de judecători anchetaţi de procuorii de la DNA Serviciul Teritorial Cluj: 31. 

Raportat la statisticile din raportul Inspecţiei Judiciare, iată TOPUL Instanţelor cu judecători anchetaţi de DNA Cluj: 

  • Curtea de Apel Cluj – 8 judecători
  • Tribunalul Cluj – 7 judecători
  • Judecătoria Cluj-Napoca – 6 judecători
  • Tribunalul Prahova şi Judecătoria Vişeu de Sus – 3 judecători
  • Instanţei cu câte doi judecători anchetaţi: Judecătoria Turda, Tribunalul Specializat Cluj, Judecătoria Năsăud şi Tribunalul Braşov
  • Instanţei cu câte un judecător anchetat: Tribunalul Satu Mare, Judecătoria Dragomireşti, Judecătoria Huedin, Tribunalul Sălaj, Judecătoria Bistriţa, Tribunalul Bistriţa-Năsăud

Statisticile de mai sus acoperă mandatul de şef al DNA al Laurei Koveşi, în perioada 2014-2018.

În dosarele de mai sus, într-un singr dosar soluţionat cercetările au fost demarate ca urmare a sesizării din oficiu şi într-un număr de 30 de dosare (dintre care 29 soluţionate şi 1 dosar nesoluţionat), ca urmare a plângerilor sau denunţurilor unor persoane fizice sau juridice ori prin rechizitoriu din alte dosare penale, se mai arată în raportul întocmit de Inspecţia Judiciară. 

Cercetările penale de la DNA Cluj se comptetează şi cu cele de la DNA Târgu Mureş care au anchetat PATRU judecători din Tribunalul Cluj. 

Potrivit statsticilor din raportul publicat de LUJU.ro, la nivel naţional au fost urmăriti şi puşi sub filaj şi interceptare aproape 3000 procurori şi judecători. Mai exact, 2807 magistraţi, faţă de care s-au deschis 2902 de dosare, o buna parte dintre cauze constituindu-se ca urmare a sesizării din oficiu a procurorilor DNA, iar cealaltă ca urmare a denunţurilor formulate de diverse persoane sau societăţi comerciale.

 

 

Practic, circa jumatate dintre magistraţii țării au fost ţinuti sub control atent de către procurorii DNA.

Întregul raport va fi dezbătut şi supus la vot de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Dacă nu sunteți impresionați de cifrele de mai sus, așteptați să apară raportul cu echipele mixte, cele întocmite în baza protocolului dintre SRI și Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție. 

Vezi și: Ultimele zile până la prezentarea raportului Inspecției Judiciare. Oare ce scrie în raport despre DNA Cluj? Dar despre DIICOT Cluj? Cum s-a colaborat cu SRI-ul?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *