Din oras

Începe echiparea Sălii Polivalente pentru transformarea în centru de spitalizare. Emil Boc: „Suntem cu arma la picior”

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va fi echipată în perioada următoare pentru a fi transformată în centrul de spitalizare pentru pacienții infectați cu COVID-19, în cazul în care capacitatea spitalelor va fi depășită. Deocamdată situația este sub control în județ. Potrivit celor mai recente informații, 120 de persoane din Cluj, depistate pozitiv, sunt internate în unitățile sanitare din municipiu.

Sala Polivalentă va avea o capacitate de 350 de paturi și va fi echipată de către Auchan Retail România. Ulterior, clădirea va fi preluată de autoritățile medicale.

„Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, clădirea emblematică dedicată sportului și evenimentelor artistice, va deveni în următoarea perioadă un centru de spitalizare cu 350 de paturi pentru pacienții infectați cu Covid-19 ce prezintă forme ușoare și medii. Spațiul va fi transformat temporar într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu coronavirus, cazurile mai grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești. În prima etapă, prin intermediul autorităților locale, clădirea va fi pregătită și pusă la dispoziție pentru a fi echipată de către Auchan și viitorii parteneri implicați în acest proiect”, au transmis reprezentanții Auchan.

Primarul Emil Boc a precizat că este vorba de un scenariu de urgență maximă.

„Este un scenariu de urgență maximă la care sperăm să nu ajungem niciodată. Se cumpără echipamentele și suntem cu arma la picior”, a afirmat Boc.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 404 persoane în carantină, 855 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 120 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *