Jos palaria

Incep sa se miste lucrurile in Floresti: demareaza investitiile pentru centura ocolitoare, gradinita, liceu si un parking suprateran

Scris de 727

O serie intreaga de proiecte care vor imbunatati viata florestenilor au fost anuntate de catre primarul Horea Sulea in urma cu cateva zile, de la asfaltarea unor strazi, la introducerea cablurilor in subteran, licitatii pentru construirea unei gradinite, a unui parc de joaca, liceu sau mult asteptata sosea ocolitoare de sud.

Primul anunt s-a referit la finalizarea unui proiect pentru modernizarea drumurilor.

“Am reusit sa achitam partea care ne revenea, de 10 milioane de lei, am mai asfaltat vreo 18  kilometri de strazi pe raza comunei si am mai introdus vreo 18 kilometri de conducte de utilitati, de alimentare cu apa manajera, de apa pluviala si extinderea retelei de alimentare cu apa de inalta presiune”, a spus Horea Sulea, primarul comunei Floresti.

In ceea ce priveste accesarea fondurilor europene, edilul a anuntat ca sunt “vreo 9 proiecte pe care le vom putea depune din prima, in functie de axele care se vor deschide” in cadrul finantarii europene pentru perioada 2014-2020.

Pana atunci, primarul a anuntat alte 8 proiecte aflate “intr-o faza mai avansata, cu unele chiar licitate, pentru a demara investitiile”. Este vorba de asfaltarea ultimelor 19 strazi ramase neasfaltate pe raza comunei, Luna de Sus si Tauti care va demara asfaltarea incepand cu septembrie-octombrie.

Alt proiect in faza de procedura de achizitie publica este constructia cladirii unei gradinite de pe un teren din apropierea primariei florestene. Aceasta ar asigura aproximativ 300 de locuri pentru prescolarii din zona si se doreste sa fie functionala de la inceputul anului scolar 2015-2016.

De asemenea, a mai fost anuntata demararea procedurii de achizitie publica in privinta primului liceu din Floresti, pentru care Consiliul Local al comunei a alocat  aproximativ 546.000 de lei, precum si o intelegere cu cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj.  

“Atunci cand aceasta investitie va fi definitivata, ISU va prelua investitia si o vor introduce in sistemul SMURD. Noi vom face constructia si dotarea cu doua masini, una de la o fundatie din Scotia, alta, o masina de pompieri pentru inteventii in terenuri accidentate, sa poata interveni la incendii de padure si pasune”, a spus Sulea.

Edilul a mai anuntat demararea lucrarilor la un parc de joaca pentru copii “cum nu a mai fost in Floresti”, pe un teren de circa 1.500 e metri patrati care va avea instalatii de joaca pentru copii si aparate de fitness pentru adulti, plus o pista pentru role si skate.

O alta promisiune a avut ca subiect introducerea in subteran a retelei electrice si de iluminat public pe strada Avram Iancu, care se va desfasura in trei etape, din care prima se spera ca va fi terminata anul acesta

“Cel mai important proiect si cea mai mare provocare pentru noi este centura de ocolire pe partea de sud a Florestiului. Astazi va putem dezvalui castigatorul, pentru proiectarea tehnica a acestui obiectiv, si anume SC Luca Way SRL din Bucuresti. Un alt obiectiv in acest proiect este demararea procedurii de achizitie publica pentru obtinerea unei finantari, pentru ca astazi chiar nu avem cum sa asiguram din fonduri proprii lucrarea avem nevoie de un imprumut. Nu e o investitie de interes local, ci de interes national, pentru ca Florestiul, in momentul de maxim trafic sau un accident, legatura intre Cluj si granite de vest a tarii nu se mai poate face pe nicaieri”, a spus Sulea.

Traseul centrurii are 4,3 kilometri, costurile au fost estimate la aproximativ  7 milioane de euro.

Un alt proiect ar fi construirea unui parking suprateran in cartierul Gheorghe Doja, gandit intr-o incinta dintre patru blocuri. A avut loc o prima dezbatere publica cu locuitorii.

“Am emis certificatul de urbanism intr-o alta investitie: un show-room auto, service auto incepan de la autoturisme la camioane si o fabrica de subamsamble auto care isi va desfasura activitatea in Floresti”, a anuntat acesta, la final.

Pentru ca a pus umarul si a reusit sa faca un prim pas spre realizarea unor investitii vitale pentru Floresti, ii spunem Jos Palaria! primarului Horea Sulea. 

Foto: cluj-am.roULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Din oras
  Mașina de vot a lui Boc a fost convocată în ședință extraordinară. S-a votat, dar s-a și adoptat (și, viceversa)
 • Acum 9 hours Politica
  În următoare ședință de Consiliu Județean se prefigurează la vot scumpiri la salubritate?
 • Acum 10 hours Justitie
  SĂ APĂRĂM PLAGIATUL CU DINȚII. Ai Justiției, firește: În apărarea onoarei nereperate, Lucian Bode mai deschide un proces la București
 • Acum 10 hours Editorial
  Mult prea competentul Lucian Bode ar trebui să-și dea demisia. Dar este atâta de ratat ca om și profesie încât ”sistemul” nu poate găsi unul mai bun
 • Acum 10 hours Sanatate
  N-A PLECAT, NU S-A ASCUNS: În noul raport COVID, crește numărul de infectări și se raportează zeci de decese în doar câteva zile
 • Acum 11 hours In vizor
  Curtea de Conturi a găsit abateri financiare de peste 9 milioane lei la Primăria Cluj-Napoca. Mai pune Boc un milion de la el și-i dă la ”U” Cluj
 • Acum 12 hours Sport
  ”U” Cluj primește 10 milioane de lei, bani publici nerambursabili, de la Primărie
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum încearcă PSD și PNL să scape de cartoful fierbinte al pensiilor nesimțite, cunoscute în ”famiglie” drept ”speciale”
 • Acum 12 hours Jos palaria
  NU ARATĂ RĂU: Muzeul de Istorie a Farmaciei se pregătește de deschidere
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Headhunter-ii, târgurile de cariere şi platformele de recrutare îţi vând ceva. Astăzi este munca remote. Mâine săptămâna de patru zile. Poimâine, pensia la 45 de ani. Ai grijă ce cumperi!
 • Acum 13 hours Eveniment
  SIMULARE BAC: Elevii dau astăzi proba scrisă la Limba română
 • Acum 14 hours Politica
  Marcel Ciolacu: ”PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondaje le opinie, dar e problema dânşilor, nu e problema noastră”
 • Acum 14 hours Din oras
  CHIRII A LA ”E FAIN LA CLUJ”: Cu buda lângă aragaz, arome ca la ”mama acasă”…
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE