Din oras

Încep în sfârșit lucrările de consolidare de pe strada Uliului. Boc dă asigurări că nicio casă nu este în pericol

Primarul Emil Boc a anunțat că expertiza privind alunecările de teren de pe strada Uliului a fost finalizată, iar lucrările de consolidare vor începe în curând.

„Am contractat imediat un expert autorizat. Această expertiză este gata și vineri va fi gata și proiectarea. După care imediat vom desemna firma sau firmele care va trebui să facă această lucrare. Între 2 și 4 milioane va fi valoarea lucrărilor, în funcție de ceea ce stabilește proiectantul”, a anunțat primarul.

Boc a ținut să precizeze că locuințele și oamenii care trec pe stradă nu sunt în niciun moment în pericol, asta deși în asfalt au apărut recent noi crăpături.

„Nicio proprietate nu este în pericol. Nici casa de la numărul 90, nici casa de la numărul 92. Niciun imobil de aici nu este în pericol să fie afectate. Vă spun asta după ce am discutat cu toți experții autorizați care s-au pronunțat în această problemă.  Nu este niciun pericol, pentru nicio persoană. Această arie a rămas pietonală.Am găsit o altă rută alternativă pentru deplasarea cu mașina astfel încât să nu afectăm această zonă și cineva să fie în pericol. Integritatea fizică a persoanelor și integritatea proprietăților sunt asigurate”, a precizat Boc.

Vă reamintim, alunecările de teren de pe strada Uliului au început în 26 aprilie, iar de atunci strada s-a tot surpat și au apărut noi crăpături în asfalt.

Instituția Prefectului județului Cluj a decretat stare de alertă după alunecarea de teren de pe strada Uliului din municipiul Cluj-Napoca, din dreptul numărului 90. Pe o lungime de cca. 20-30 metri s-a constatat alunecarea taluzului care a produs cedarea carosabilului și dislocarea fundației drumului (fiind afectată banda stângă în totalitate și o mare parte din banda dreaptă a străzii pe sensul de urcare).