Eveniment

Încă un român cu dublă cetățenie a murit în Israel

O a două persoană care are dublă cetățenie, israeliano-română și-a pierdut viața în Israel. Aceasta fusese dată dispărută de către familie, iar decesul său a fost confirmat azi de autoritățile israeliene.

Ministerul Afacerilor Externe informează cu regret că, până în prezent, se confirmă decesul a două persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel, astfel:

– persoana al cărei deces a fost anunţat de către autorităţile israeliene la data de 9 octombrie 2023, care deţinea cetăţenie israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel;

Persoana pe care familia a declarat-o dispărută la data de 12 octombrie 2023 şi al cărei deces a fost confirmat de autorităţile israeliene la data de 13 octombrie 2023.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor şi îşi exprimă regretul profund pentru victimele acestor atacuri.

De asemenea, reiterează condamnarea fermă a terorismului în toate formele sale de manifestare.

Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa menţin în permanenţă contactul cu autorităţile israeliene pentru verificarea informaţiilor cu privire la cetăţenii români.