Din oras

Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj

Scris de 365

Termenul pentru depunerea ofertelor pentru proiectare și execuția magistralei de metro din Cluj a fost, din nou, prelungit. Licitația inițială a avut ca termen pentru depunerea ofertelor ziua de 9 mai, apoi s-a decalat pentru finalul lunii iunie. Acum, Primăria a anunțat un nou termen limită și anume ziua de 22 august.

Oficialii Primăriei au anunțat că 15 companii s-au interesat de licitația pentru proiectarea și execuția metroului din Cluj și că, prima decalare a termenul de licitație s-a făcut la solicitarea firmelor interesate. 

DE REȚINUT: Proiectul metroului nu are deocamdată toate avizele. Și nici nu se întrevede luminița de la capătul metroului.

Vorba activistului clujean Szakats Istvan: ”Încă o amânare pentru proiectul așa-zisului “metrou”, al cărui poveste se lungește deja ca o ciungă. Acum termenul e un mizilic de 22 august (deci deja clar, nerespectare de termene), și perspective de more năcaz. Anume, din budoarul surselor, următoarele:

1. Primăria nu are curajul să încheie licitația până ce nu apar documentele finale pe acordul de mediu. Deh, procesele…
2. Proiectul e oricum scris varză, au fost și sunt o grămadă de cereri de clarificare (până și depunerea contestației de către spanioli, pentru care Primăria s-a p*șat sânge ca să fie retrasă)
3. Se știe că oricum nu sunt bani și s-a studiat la sânge cum să se despartă proiectul ca măcar proiectarea să poată fi alocată, să nu arate ca un fail complet toată șandramaua. În acest proces băeții ofertanți cam trântesc lingura, amenință că pleacă, și e stres politic maxim pe Primărie.
4. PNRR. Românica nu numai tocmai își renegociază de zor PNRR-ul că a vrut PSD irigare, ci e cam silită să-și reducă din proiecte de către Bruxelles, că suma a fost alocată pe niște indicatori macro prognozați – iar acum s-a dovedit că în realitate ele erau altele. Și deci și PNRR intră la apă…. iar “metrouașul” Clujului oricum nu era pe granturi ci pe parte de bani împrumutați, mvaaaaai.”


ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 mins Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 23 mins PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 3 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 3 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 3 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 4 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 4 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 5 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 6 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 7 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 19 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 21 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Marinei Române: Îi felicit pentru profesionalism și dăruire pe toți marinarii care și-au legat destinele de mările și oceanele lumii
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE