Din oras

Inca un proces castigat de sindicalistii de la Aeroportul Avram Iancu Cluj

Sindicatul independent al Aeroportului Cluj-Napoca a castigat luna aceasta procesul cu Consiliul Judetean Mures prin care obliga institutia mureseana sa comunice indicatorii eceonomico financiari defalcati pe Serviciul de Interes economic general in suma totala de 8.184.000 din Bugetul de venituri si cheltuieli rectificativ pe 2013 al Aeroportului Transilvania Targu Mures. Tototdata sindicalistii clujeni prin procesul castigat in 5 decembrie au obtinut dreptul de a accesa sumele platite membrilor CA al Aeroportului din Mures ca urmare a anularii Hotararii CJ Mures nr. 65/2012.

Atfel prin hotararea instantei CJ Mures este obligat sa furnizeze informatii de acces public solicitate la masurile intreprinse recuperarii sumelor platite membrilor CA al Consiliului de Administratie al Aeroportului Targu Mures. 

Sistemul de plata a tuturor drepturilor salariale si altele asimilate acestora pentru membrii CA prin HCJ Mures 65/2012 a creat un avantaj financiar si de competitie intre Aeroportul Cluj-Napoca si cel din Targu Mures prin incalcarea reglementarilor europene si internationale.

“Actiunile noastre, desi cu o durata mai lunga de judecata decat ne-am dorit, s-au initiat pentru asigurarea transparentei in utilizarea fondurilor publice alocate de Consiliul Judetean Mures pentru Serviciul de interes economic general incredintat Aeroportului Targu Mures si pentru asigurarea unui mediu concurent normal intr-o economie de piata pe care ne desfasuram activitatea atat Aeroportul International Avram Iancu Cluj cat Aeroportul Transilvania Targu Mures”, se arata intr-un comunicat al sindicalistilor clujeni.

Decizia instantei la actiunea sindicalistilor de la Aeroportul Cluj vine in sprijinul pasagerilor si ai clientilor care aleg ca punct de imbarcare Clujul acestia beneficiind de servicii aeropurtate la cele mai inalte standarde de siguranta si securitate aeropurtata in conditii de concurenta loiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *