Eveniment

Încă un lot de traficanți de droguri reținut de DIICOT Cluj

DIICOT Cluj a efectuat percheziții la domiciliul unor persoane cercetate pentru trafic de droguri, în urma cărora 9 dintre acestea au fost reținute.

  • ”La data de 12 aprilie 2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus, în două cauze penale, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 8 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuare fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive. Față de un alt inculpat, cercetat pentru comiterea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2022, inculpații au procurat, manipulat, stocat și distribuit, în mod direct, droguri de risc, mare risc și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din județul Cluj.

În urma celor 10 percheziții domiciliare efectuate în cauză au fost descoperite și ridicate 291 de pungulițe cu droguri de mare risc, 600 de grame de droguri de mare risc, 200 de grame de canabis și 26 de comprimate de xanax. De asemenea, au fost identificate și ridicate sumele de 29.100 de lei și 450 de euro, 17 telefoane mobile și alte bunuri de interes pentru soluționarea cauzelor.

droguri 1

droguri 2

droguri 3

droguri 4

În cursul zilei de astăzi (13 aprilie – N.R.) urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă a 7 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, lucrătorilor din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj și jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a comunicat DIICOT Cluj.