De cartier

Inca un incendiu semnalat la Pata Rât. Orașul verde prinde aer cenușiu

Clujenii postează imagini cu flăcări din zona Pata Rât. Incendiile din zona respectivă sunt la ordinea zilei, că vorbim despre arderi de vegetație uscată sau deșeuri, pompierii intervin de fiecare dată când sunt apeluri la 112. Prețul pentru toate acestea este plătit de către clujeni, aerul din municipiu fiind deja extrem de poluat.

Reprezentanții ISU Cluj au emis un comunicat în acest sens:

Solicitările privind incendiile scăpate de sub control sunt în continuare în creștere, iar pericolul de extindere a acestora la casele de locuit și la diverse bunuri materiale este ridicat, în continuare, în această perioadă.

Peste 400 de hectare de terenuri de vegetație uscată au fost pârjolite în ultimele zile, iar în cele mai multe cazuri, persoanele care aprind focul părăsesc locul faptei, fără a se asigura că flăcările sunt stinse sau nu sunt purtate de vânt la proprietățile aflate în vecinătăți sau fondul forestier.

La nivel național, IGSU desfășoară o campanie de prevenirea a acestor incendii de vegetație, iar alăturat vă transmitem un spot audio. Mai departe, apreciem sprijinul dumneavoastră în vederea difuzării acestuia și informării populației.

Deși incendiile de vegetație par situații ușor de gestionat, intervenția pompierilor este necesară în aceste cazuri pentru a evita extinderea flăcărilor la zonele împădurite, imobilele sau bunurile materiale aflate în apropierea terenurilor aprinse și apoi lăsate nesupravegheate. Drept dovadă, majoritatea incendiilor de vegetație au drept cauză probabilă utilizarea focului deschis de către persoane neidentificate.