Politica

Încă un clujean pe lista exclușilor din USR! Cosmin Stoenoiu se ia de mânuță cu Daniel Giurcă și are interzis un an la joaca de-a politicianul

Ne întrebam retoric în Ziar de Cluj, în urmă cu câteva zile: 

Ajunge USR cu suficienți membri până la „Locale”? Alți patru membri vor fi excluși. Printre aceștia și clujeanul Daniel Giurca, acuzat că ar fi șters documente interne ale partidului

Răspunsul pare să fie NU, în condițiile în care nu trece o zi fără ca gașca de la USR să mai comită o boacănă. Alfăm astfel, conform stiripesruse.ro, că USR-istul clujean Cosmin Stoenoiu a fost suspendat (la fel ca mulți alții) din partid. 

Cum, nu știți cine e Cosmin Stoenoiu? Nu e nicio problemă, puțină lume știe. Vă reamintim totuși că e vicepreședinte USR Cluj-Napoca și e printre puținii USR-iști care au avut „tupeul” să-i confrunte pe PDL-iștii lui Emil Boc, în urmă cu 6 luni, atunci când PDL PNL Cluj-Napoca împânzea pliante false cu scopul de a destabiliza USR Cluj.

VIDEO-ul cu Stoenoiu cerându-i socoteală lui Emil Boc în plină stradă a devenit viral în acea vreme. Din păcate, imaginea bună câștigată de Stoenoiu în acel moment s-a dus pe apa sâmbetei în momentul în care USR a considerat că a încălcat deliberat statutul partidului (ștergând din baza de date informații importante). 

USR a anunțat suspendarea lui Stoenoiu pentru un an din partid, printr-un comunicat de presă în care a fost anunțată, totodată, și suspendarea lui Daniel Giurcă pentru 6 luni. Puteți consulta mai jos comunicatul: 

„Biroul Național al USR s-a întrunit miercuri în ședință săptămânală. Ședința a avut mai multe subiecte pe ordinea de zi, dezbătându-se aspecte legate de alegerile locale, de bugetul partidului pentru 2020, de aprobarea unui nou capitol din programul de guvernare. Pe ordinea de zi a fost și analiza sesizărilor rămase restante de la ședința de săptămâna trecută a Biroului Național.

În privința sesizărilor, membrii BN au luat următoarele decizii:

Ciprian Lupaș – suspendare 3 luni

A distribuit informații false, calomniatoare. Acuzațiile făcute de Ciprian Lupaș au fost ulterior preluate de întreaga presă. Ciprian Lupaș nu a făcut nicio revenire asupra afirmațiilor sale în sensul de a le retracta deși s-au dovedit false.
Vișinel Bălan – suspendare 1 an
A făcut acuzații de fraudă la votul electronic pentru alegerea președintelui USR. Aceste acuzații nu au fost niciodată probate. De asemenea a făcut acuzații de un grup infracțional în jurul președintelui USR, acuzații neprobate.
Toate aceste acuzații au fost preluate ulterior de site-uri de presă sau pagini de Facebook.
De asemenea, din poziția de membru BJ Giurgiu a jignit în mod repetat colegii.

Daniel Giurcă suspendare 6 luni
Cosmin Stoienoiu suspendare 1 an

Au șters fișiere cu informații confidențiale din baza de date a partidului. Este vorba de minutele ședințelor Biroului Național în care erau consemnate toate deciziile.

Claudia Postelnicescu – excludere

Claudia Postelnicescu a făcut zeci de acuzații neprobate, atacuri la persoana, calomnii, atât pe grupurile interne, cât și pe profilul public. Unele postări au fost ulterior preluate și de presă. A culminat cu acuzațiile de miercuri de la o televiziune publică.

Toți membrii care au avut sesizări au avut dreptul să își prezinte poziția și apărarea în ședința Biroului Național.

Sancțiunile au fost aplicate în baza articolului 13 din statutul USR care prevede obligațiile membrilor.

Art. 13. Membrii USR au următoarele îndatoriri:

a. să respecte statutul USR, precum şi orice acte de decizie ale (în ordinea importanţei):

i. organelor de conducere naţionale;

ii. organelor de conducere din care fac parte;

iii. organelor de conducere judeţene/municipale corespunzătoare Filialei Locale de care aparţin; iv. organelor de conducere ale Filialei Locale de care apartin;

b. să nu întreprindă acţiuni în contradicţie cu obiectivele politice ale USR;

c. să nu prejudicieze, prin luări de poziţie publice, interesele legitime ale USR şi ale membrilor săi;

d. de a asigura confidenţialitatea informaţiilor cu care au luat contact în activitatea din cadrul sau în legatură cu USR, dacă acestea au caracter confidenţial. Caracterul confidenţial se stabileşte prin marcare „confidenţial” de către emitent sau de cel care le predă/diseminează, iar informaţiile transmise verbal vor fi anunţate ca fiind confidenţiale. Lipsa marcajului sau anunţului lipseşte informaţia de caracterul confidenţial;

e. să plătească cotizaţia lunară de membru;

f. să aibă un comportament moral şi demn în societate;

g. să nu aibă un comportament injurios sau calomniator la adresa unui alt membru USR;

h. să respecte orice alte obligaţii stabilite membrilor în prezentul statut”.

Din ALTERNATIVA la guvernare, sau ALTERNATIVA la a conduce Clujul, USR s-a transformat în doar 6 luni într-o glumă. Ca să cităm dintr-un celebru editorialist: „cineva să le dea ăstora de la USR un snop de genunchi, că s-au împușcat singuri în toți genunchii și încă mai au gloanțe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *