In vizor

Încă patru medici de la IUTR Cluj-Napoca au fost puși sub acuzare în Dosarul Lucan

Procurorii DIICOT i-au pus sub acuzare pe medicii Liviu Ghervan, conferențiar universitar, Adrian Bărbos, Cornel Burghelea și Adriana Milena Muntean, toți angajați la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj pentru aderare la un grup infracțional organizat și complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave, în dosarul în care este vizat și profesorul Mihai Lucan.

Medicul Adrian Bărbos este medicul anestezist șef la ICUTR Cluj dar în paralel era angajat la clinica privată Lukmed, patronată de profesorul Mihai Lucan. Toate manevrele infracționale erau cunoscut de medicul Bărbos, conform procurorilor DIICOT.

„Mai mult, se relevă că o mare parte dintre pacienții asupra cărora au fost efectuate intervenții chirurgicale, au fost transferați în aceeași zi din incinta clinicii aparținând SC LUKMED SRL în Secția ATI din cadrul I.C.U.T.R. pentru monitorizare postoperatorie, fapt realizat, printre altele cu acordul suspectului BĂRBOS ADRIAN GABRIEL, în calitatea sa de medic anestezist în cadrul ambelor entități implicate”, susţine DIICOT Bucureşti.

Adriana Milena Muntean este şeful Secţiei Urologie 3 din cadrul ICUTR Cluj, fiind specialist nefrolog şi se ocupa cu activitatea pretransplant renal. Medicul Cornel Burghelea este şeful Secţiei Urologie 2 din cadrul ICUTR în timp ce conferenţiarul universitar Liviu Ghervan a fost directorul medical, director general adjunct, şi în ultima vreme şeful Secţiei Urologie 1 din ICUTR.

Toţi aceşti patru medici de elită sunt acuzaţi că, împreună cu Mihai Lucan, fiul acestuia Ciprian Lucan şi cu directorul general al IUTR Cluj, Dan Sâmpetrean au produs un prejudiciu în sumă de 5.13 milioane lei.

“(aceștia) au înlesnit punere în aplicare a rezoluţiei infracţionale în considerera căreia a avut loc constituirea grupului, a persoanei vătămate ICUTR prejudiciind patrimoniul acestei instituţii cu o sumă în cuantum de 5.169.406 lei astfel cum este evidenţiată până în acest stadiu al instrucţiei penale, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale constând în determinările anatomo-patologice, spitalizarea unui număr mare de pacienţi şi a materialelor/bunurilor cu destinaţie în domeniul sanitar utilizate în cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, toate realizate în beneficiul SC Lukmed SRL”, susţin procurorii DIICOT.

Aproape toţi medicii de la ICUTR, cu mici excepţii, au fost angajaţi şi la clinica privată Lukmed condusă de Mihai Lucan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version