Din oras

Încă o structură inutilă, de tipul: Hai să ne-adunăm ca să nu fim împrăștiați. Autoritățile înființează un consiliu cu caracter consultativ pentru tineret

Scris de 169

Dacă vrei să îngropi o problemă, faci o comisie. Primăria Cluj-Napoca urmează să înființeze o nouă structură cu caracter consultativ – Consiliul Consultativ de Tineret Cluj-Napoca –  a cărei organizare și funcționare sunt analizate de reprezentanții administrației locale. 

„Municipiul Cluj-Napoca prin Centrul de inovare și imaginație civică și Biroul programe culturale și pentru tineret din cadrul Serviciului public pentru administrarea obiectivelor culturale, colaborează strategic cu Federația tinerilor din Cluj, scopul colaborării este crearea unor mecanisme care să contribuie la implicarea sectorului de tineret ca parte activă în procesul de luare a deciziilor legate de proiectele și politicile publice pentru tineri, impunându-se un parteneriat între cele două entități. 

Acest lucru presupune înființarea Consiliului Consultativ de Tineret Cluj-Napoca”, se arată în motivarea proiectului analizat de administrația locală. 

Ce își propune Consiliul Consultativ?

Această nouă comisie vizează să sprijine acțiunile și activitățile de tineret în limitele resurselor disponibile, să asigure participarea tinerilor la luarea deciziilor care îi vizează și va susține implicarea tinerilor în formularea politicilor publice și a programelor destinate acestora.

Din cadrul noului consiliu cu caracter consultativ vor putea face parte reprezentanți ai structurilor de tineret din Cluj-Napoca, reprezentanți ai organizațiilor studențești, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale etc.

„Cadrul de consultare și dezbatere va fi realizat prin Centrul de inovare și imaginație civică, instrument de guvernanță participativă al municipiului Cluj-Napoca”, se detaliază în proiect. 

În privința modului de organizare, noua comisie consultativă va dispune de un serviciu de secretariat, asigurat de către Serviciul public pentru administrarea obiectivelor culturale.

Consiliul Consultativ al Tinerilor se înființează pe perioadă nedeterminată. 

Printre obiectivele acestei noi structuri, figurează:

Identificarea și satisfacerea nevoilor tinerilor
Promovarea dialogului între generații
Promovarea viziunii tinerilor

În privința bugetului aferent acestei structuri, precum și a remunerației membrilor acesteia, reprezentanții administrației locale invocă prevederile Legii 273/2006 privind finanțele publice, și Legea nr 350/2006 a tinerilor. 

Proiectul de înființare a CCT poate fi consultat aici. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Rautacisme
  Emiluț, reacție de curtea din dos a grădiniței la declarațiile lui Drulă: ”Trebuie ţinut departe de Cluj”
 • Acum 7 hours Politica
  Drulă s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent și paralel cu proiectele mari de infrastructură. Cum va da Boc de gard metroul și centura metropolitană?
 • Acum 7 hours Rautacisme
  Clujul devine și mai ”smart” prin amplasarea a 4 toalete inteligente „în zonele turistice intens frecventate și în spațiile de agrement” din Piața 1 Mai, str. Bucium, Piața Mărăști și Parcul Detunata
 • Acum 9 hours Politica
  ”DOSARUL CU ȘINĂ” PRIMEȘTE O LOVITURĂ: Documentele financiar-contabile nu vor mai trebui arhivate 50 de ani, ci doar 5 ani. Legea a fost promulgată
 • Acum 9 hours Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 10 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 10 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 11 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 11 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 13 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 14 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 16 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 1 day General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE