Din oras

Încă o stradă din Cluj-Napoca o ia la vale. Alunecări de teren pe Nicolae Moldoveanu

Pe strada Nicolae Moldoveanu are loc o surpare a terenului din cauza unei construcții care se realizează în zonă. Deja au apărut fisuri la nivelul străzii, astfel că a fost luată decizia de a restricționa accesul rutier.

„Se va realiza o expertiză de urgență pentru a stabili ce măsuri trebuie luate pentru consolidarea terenului astfel încât să împiedice alunecarea străzii și punere în pericol a caselor oamenilor. Toate aceste lucrări vor fi suportate de către beneficiarul lucrării, cel care face această investiție pe baza unei autorizații de construcție. deocamdată structura pare a fi stabilă”, a transmis primarul Emil Boc.

A avut loc o ședință a Comitetului pentru situații de urgență și au fost luate mai multe măsuri:

  • restricționarea în continuare a zonei
  • realizarea de către beneficiar a unei expertize tehnice care să stabilească cauzele producerii acestor alunecări de teren și măsurile de urgență care se impun, dar și măsuri pe termen mediu și lung care să împiedice distrugerea străzii și a proprietăților private
  • se va verifica rețeaua de utilități
  • măsuri imediate pentru ca apa să nu se infiltreze în carosabil și să producă alte alunecări

După ce expertiza va fi finalizată și soluțiile se vor implementa se va lua decizia dacă este necesar sau nu, să fie instituită starea de alertă.