Din oras

Încă o școală din Cluj-Napoca a refuzat accesul copiilor în curtea școlii

După ce părinții au reclamat că le-a fost interzis accesul în curtea Liceului Onisifor Ghibu, este rândul conducerii Școlii Agârbiceanu din Mărăști să fie acuzată că a refuzat accesul copiilor în curte.

 „În data de 6 iulie 2024 ora 18:00 am dorit să intrăm în curtea școlii gimnaziale Ion Agabriceanu împreună cu alți copii pentru a utiliza terenul de sport, iar portarul ne-a refuzat intrarea, spunând faptul că administratoarea i-a dat ordine să nu ne lase. Vă rugăm să ne spuneti dacă într-adevar nu avem voie să intrăm în curtea școlii”, este sesizarea făcută.

La precedenta sesizare, cea care viza Liceul Ghibu, municipalitatea a transmis că există un interval orar în care este permis accesul în curtea școlii. Aceasta este închisă după ora 18:00, cel mai probabil la fel se întâmpă și în cazul Școlii Ioan Agârbiceanu.

„În urma sesizării dumneavoastră, s-a luat legătura cu conducerea Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”. Aceasta ne-a comunicat că există un orar afișat la vedere, între orele 14-16 este restricționat accesul în curtea școlii datorită temperaturilor sufocante din această perioadă. De asemenea, după orele 18 se închide poarta școlii, este specificat în orarul de funcționare. Totodată, vă comunicăm că în această perioadă se pregătesc lucrări de renovare care vor începe din toamnă și am fost asigurați că se vor identifica cele mai bune soluții pentru ca elevii să beneficieze și pe perioada vacanței de acces cu supraveghere în curtea școlii, conform legii și regulamentului intern”, a transmis Primăria.

Practic copiii pot să se joace în curtea dar doar dimineața, pentru că după 18 când temperaturile ar fi mai suportabile curțile se închid. Asta dacă nu sunt opriți de portar. Pentru că este evident că nu toși directorii de școală sunt dispuși să îi lase pe copii să se joace în curțile școlilor.

Citește și:

Copiii nu au fost lăsați să se joace în curtea unui liceu din Cluj pentru că o deranjau pe doamna directoare