Din oras

Încă o parcare de la nașu Tarcea!

Știți în ce s-a specializat viceprimarul Dan Tarcea în ultimii trei ani? În parkinguri. La fiecare intervenție acesta este subiectul de discuție favorit. Întotdeauna are proiecte, planuri, idei. Dar în trei ani a reușit doar să desființeze parcări și garaje. Probabil că în următorul mandat urmează și realizarea unor parkinguri, sau pe final de mandat, tocmai pe când va debuta campania electorală pentru alegerile locale.

Astăzi a avut loc o nouă intervenție la un post de radio, iar viceprimarul a avut tolba pregătită cu parkinguri. Municipalitatea are petru parkinguri în lucru (Hașdeu, Primăverii 8, Primăverii 20, Mogoșoaia 7-9). Primarul Emil Boc a promis realizarea unor parkinguri în cartiere înainte de fiecare mandat. Ultimul parking realizat a fost în 2013 și apoi secetă până în 2018 când a fost dat în folosință parkingul Negoiu, cu o întârziere de trei ani.

De asemenea,la fel ca în fiecare an, municipalitatea are în pregătire alte parkinguri: parkingul de pe strada Trotușului nr. 5, parkingul de pe Albac-Azuaga, parkingul de pe strada Gheorghe Dima, parkingul din Piața Cipariu, parking subteran în curtea Bisericii Greco-Catolice.

O nouă invenție – park and ride la ieșirile din oraș pe platformele de parcare ale CTP

Recent, municipalitatea și Consiliul județean au încercat să atragă clujenii venind cu un proiect nou, parkinguri de tip park and ride la intrările în municipiu. Astfel, primul proiect derulat în parteneriat cu Consiliul județean se va realiza în zona aeroportului. Pornind de la această idee, municipalitatea a înaintat o altă propunere, respectiv un park and ride subteran pe Calea Florești, proiect ce aparent a fost abandonat. Perseverent din fire, Dan Tarcea nu a renunțat și azi propune alte două proiecte. Primăria are în plan să realizeze două parkinguri de tip park and ride în Grigorescu și în Bucium acolo unde acum sunt parcate mijloacele de transport ale CTP. Proiectul prevede ca la parter să fie parcate autobuzele și troleibuzele, iar primul etaj să fie destinat mașinilor.

”Există și avem în discuție o zonă unde este astăzi platforma pentru parcarea autobuzelor. Acolo am putea să construim un park and ride. Urmează să demarăm procedurile, dar este într-o fază mult prea incipientă pentru a putea spune că este un proiect în sine. Autobuzele vor fi parcate dedesubt, iar deasupra autobuzelor să fie un park and ride. La fel ne propunem să facem și pe strada Bucium, acesta este un proiect mai vechi. Acolo avem un teren de aproximativ un hectar. Dedesupt, la parter, poate să fie parcarea autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor, iar deasupra am putea realiza un park an ride. Și acest proiect este în standby, așteptăm să vedem traseul centurii metropolitane, după care să luăm o decizie”, a declarat Dan Tarcea la un post de radio local.

Dan Tarcea s-a asigurat că are proiecte și idei pe care să le promoveze pentru a-și justifica funcția în cadrul Primăriei, acum așteptăm să îl vedem la inaugurarea primului proiect din cele atât de multe despre care a vorbit în timpul primului său mandat de viceprimar. 

Citește și:

Emil Boc, o nouă vizită pe șantierele patriei. Noi promisiuni pentru parkingul Hașdeu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *