Justitie

Încă o lună de arest preventiv pentru Andrei Viorel Donciu, maramureșanul anchetat de DNA Cluj

Scris de 312

Andrei Donciu, maramureșanul trimis la conducerea Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava (dupa scandalul cu șpăgile luate de vechea conducere și complicii ei), a mai primit înca 30 de zile de arest preventiv, el fiind cercetat de către DNA Cluj pentru fapte de corupție comise înainte de transferul său de la Baia Mare la Suceava. Măsura a fost dispusă de către Tribunalul Cluj: 

„În baza art.236 C.pr.pen. admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj şi, în consecinţă, dispune prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul D.V.A., deţinut în prezent în Arestul I.P.J. Mureș, cu o durată de 30 de zile, începând cu data de 08.05.2021 şi până la data de 06.06.2021 inclusiv. În temeiul art.275 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea propunerii de prelungire a măsurii arestării preventive rămân în sarcina statului.Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare cu inculpatul şi cu procurorul.Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 06.05.2021”, se arată în soluția pe scurt. 

Despre maramureșanul corupt cei de la DNA Cluj susțin că ar fi comis infracțiuni inclusiv în luna februarie a acestui an, când împuternicirea lui la șefia de la Permise și Înmatriculări Baia Mare a expirat, iar tânărul în loc să se întoarcă pe o funcție inferioară și-ar fi rezolvat transferul la Suceava. 

La data de 4 februarie 2021, inculpatul Viorel – Andrei Donciu, în calitate șef al SPCRPCIV Maramureș, ar fi cumpărat influența unui consilier de la Consiliul Județean Maramureș, pe care acesta din urmă pretindea că o are pe lângă anumite persoane, astfel încât inculpatul Viorel – Andrei Donciu să fie desemnat în continuare în aceeași funcție. Numirea în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș expira în data de 15 februarie 2021.

În schimbul menținerii sale în funcție, inculpatul Viorel – Andrei Donciu l-ar fi sprijinit pe consilier la înmatricularea unor vehicule deținute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidați la examenul pentru obținerea permisului de conducere, precum și cu îndeplinirea oricăror alte atribuții de serviciu pe care ofițerul de poliție le are potrivit funcției, în interesul personal al consilierului sau în interesul altor persoane.

La data de 1 februarie 2021, la instigarea aceluiași consilier, inculpatul Viorel – Andrei Donciu ar fi accesat fără drept baza de date a MAI – Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, în interesul personal al instigatorului, pentru a verifica un anumit autoturism ce figura in proprietatea unei societăți comerciale.

În contexte diferite, în zilele de 9 februarie, 10 februarie și 25 februarie 2021, în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș, inculpatul Viorel – Andrei Donciu ar fi primit diferite sume de bani cu titlu de mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obținerea permisului de conducere auto ori pentru înmatricularea unor vehicule”, arată cei de la DNA Cluj. 

Familie de seamă

Tânărul Andrei Donciu este ginerele unui fost parlamentar, fiind căsătorit cu fiica fostului senator Ardelean Teodor. Potrivit informațiilor Ziar de Cluj, în vreme ce salariul său era de aproximativ 3.000 de lei pe luna, iar soția avea un venit de două ori mai mic, în conturile lor au apărut peste 90.000 de lei, cadou de la socrul mic. Soții Donciu dețin un Audi dobândit în urmă cu șase ani și o casă de 294 de mp în Baia Mare, achiziționată în aceeași perioadă. Acesta ar mai avea două conturi la Banca Transilvania în care ține 17.000 de euro și peste 80.000 lei, sume care nu justifică veniturile lor. De asemenea, Viorel Andrei Donciu a ajuns șef la Permise Maramureș prin intermediul unui consilier județean, socrul  său fiind un politician arhicunoscut (ex consiler județean, ex senator, politician liberal), director de 20 de ani la Biblioteca Județeană Maramureș, aflată în subordinea directă a CJ-ului. ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 2 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 4 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 5 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 5 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 6 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 7 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 8 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 9 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 10 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 22 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 23 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE