De cartier

Încă o licitație de peste 120.000 € pentru transformarea unui fost atelier de școală în creșă de cartier

Scris de 92

Atelierul școlar al fostului Colegiu Tehnic „Edmond Nicolau” din cartierul Mănăștur ar putea fi transformat în viitor în creșă de cartier. Valoarea lucărilor este de peste 17.000.000 lei. 

Recent, autoritățile au lansat un anunț de licitație pentru contractarea serviciilor de proiectare și execuție privind desființarea racordurilor de utilități existente la atelierul școlar al fostului Colegiu Tehnic „Edmond Nicolau” din cartierul Mănăștur ce ar putea fi transformat în creșă de cartier. 

Valoarea contractului este de 636.255 lei/cca 128.632,43 EUR. 

Tipul contractului presupune: Lucrări/Proiectare și executare a sistemelor de încălzire, precum și pentru construcția de lucrări publice.

Tip Finanțare: Fonduri bugetare.

Beneficiar: Centru Bugetar de Administrare Creșe Cluj.

În continuare la nivelul municipiului Cluj-Napoca există o nevoie crescută de locuri în creșele de stat.

În august 2021, consilierii locali aprobau un proiect de hotărâre cu o valoare de peste 17.000.000 lei ce va permite schimbarea de destinație din atelier pentru școală în creșă de cartier. 

Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 17.219.073,71 lei cu TVA/ cca 3.489.057,10 euro

CITEȘTE ȘI: Transformarea atelierului fostului Colegiu Tehnic „Edmond Nicolau” în creșă de cartier cu 90 de locuri costă aproape 3,5 MILIOANE de EURO

Surse de finanțare: Bugetul local. 

Durata de execuție: 1 an și 6 luni. 

Amplasament: Aleea Negoiu nr 9 B

Proiectant general: Imosteel SRL. Proiectant de specialitate: Vertum Studio SRL 

Suprafața terenului este de 2565 mp

În septembrie anul trecut, edilul Emil Boc a susținut că zona Clujului va dispune de atâtea creșe încât nu vor fi suficienți copii pentru acestea. 

„Nu ne oprim până la momentul în care vom ieși să ne facem reclamă la creșă că nu vor fi suficienți copii.

Repet, împreună vom ieși să facem reclamă la locuri în creșă, pentru că nu vor fi atâția solicitanți, câte creșe vom avea!

Mai durează până în acel moment, e adevărat, dar pe această direcție vreau să merg”, potrivit lui Emil Boc.

CITEȘTE ȘI: Cluj-Napoca nu se regăsește pe lista UNICEF a Localităților Prietene ale Copiilor: „Mirarea mea a fost de ce nu este și Clujul, un oraș care este primul la orice?!” BOC: „Nu vor fi atâția solicitanți, câte creșe vom avea!”

Imobilul a făcut parte din baza materială de învățământ aferentă Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, desființat în prezent. 

Încă din toamnalui 2020, Centrul Bugetar de Administrare Creșe adresa o solicitare către administrația locală privind terenul de 2565 mp, unde este amplasat atelierul școlii, pentru conversia acestuia în creșă de cartier și prin care arăta că „se confruntă cu o nevoie stringentă de locuri în creșe în această zonă a cartierului Mănăștur”. 

Prin Planul Urbanistic de Detaliu, aprobat în Consiliul local, se propune extinderea, etajarea parțială și schimbarea de destinație a imobilului din atelier pentru școală în creșă și funcțiuni aferente, amenajări exterioare, împrejmuire incintă. 

În prezent, imobilul existent are regimul de înălțime P+1E. Se propune realizarea unui etaj parțial din structură metalică ușoară care să nu încarce suplimentar structura. 

În privința extinderii propuse, regimul de înălțime este unul variabil de la D+P la P+E+R.
Se propune păstrarea structurii de rezistență a clădirii existente. 

Noua creșă ar putea include 6 grupe a câte 15 copii fiecare, adică un total de 90 de locuri. De asemenea, urmează să fie amenajate și un cabinet medical, birouri, vestiare, depozit aprovizionare și oficiu distribuire mâncare, precum și spații de joacă în interior și exterior. 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 7 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 7 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 13 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 13 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 14 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 1 day General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 2 days Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE