Anchete

Încă o DOVADĂ că Boc și oamenii lui chiar își bat joc de clujeni. Pentru această grămadă de mizerie, de lângă Big, au fost făcute 7 sesizări în șase luni

Scris de 430

Șapte sesizări au fost făcute în 6 luni de locatarii unui bloc din cartierul Mănăștur către Primăria Cluj-Napoca. Toate acestea pentru o grămadă de moloz, la care nesimțiții cartierului au adăugat și mizeria din propriile apartamente. Președintele asociației de locatari nici nu știe ce să mai zică și și-a luat speranța de la ajutorul municipalității.

Pe strada Moldoveanu numărul 14, la două minute de complexul comercial Big, zace o mare grămadă de moloz și mizerie. Asta de șase luni, de când firma care le-a izolat blocul, Alistar, nu a dus rămășițele.

Și cum nesimțirea unora e mare, nu s-au dus până la tomberon, iar în drumul lor spre muncă sau unde aveau treabă, și-au aruncat gunoaiele menajere peste grămada de moloz.

Când situația a scăpat de sub control și mormanul de mizerii creștea pe zi ce trece, președintele Asociației de Locatari de pe Negoiu 14 a renunțat să mai sune la firma care a executat lucrările, pentru a curăța în urma lor, și a apelat la primărie pentru degajarea spațiului de lângă bloc.

“Eu am făcut câteva cereri și sesizări către Primăria Cluj-Napoca să vină și să curețe acest moloz lăsat de firma care ne-a izolat blocul. Firma Alistar nu și-a curățat mizeria și dacă ei nu au făcut-o, Primăria Cluj-Napoca trebuia să-i amendeze sau să vină și să curețe. Nu au venit, nici vorbă. E o adevărată bătaie de joc. Și vecinii au făcut sesizări către primărie, dar tot nimic. Aproximativ 7-8 cereri și sesizări s-au făcut către primărie și rezultatul îl vedeți aici. Asociația nu își permite material și nu are obligația de a curăța mizeria lăsată de alții”, ne-a spus revoltat Ioan Deac, președintele sociației de locatari.

Rămâne de văzut dacă și după acest material își vor mai permite oamenii lui Emil  Boc să o mai tărăgăneze încă șase luni până să curețe mizeria care nu face cinste unui Oraș Comoară și Capitală Europeană a Tineretului în 2015, Cluj-Napoca. Gunoaiele adunate peste grămada de moloz pot transforma zona într-un focar de infecție după ce temperaturile vor crește.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours PubliNews
  Brand Finance Banking 500, 2023: valoarea brandului Banca Transilvania trece de 500 de milioane USD
 • Acum 4 hours Politica
  Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, privește detașat măcelul PSD – PNL: ”Rocada din mai nu ne privește”. Dar, totuși, poate rămân oamenii lor în posturi… Se poate? Se poate?
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Zice Boc, că fără luminoasa sa viziune și administrare, Cluj-Napoca era un ghetou. Reforma de ”neghetou” a lui Boc se vede cel mai bine de la Pata Rât și din cartierele de blocuri plantate peste case prin Urbanismul de Cumetrie din ”bocărie”
 • Acum 7 hours Vocea ta
  OCHIOMETRIC, polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au apreciat că bunurile sustrase prin intrarea prin efracție într-un spațiu privat nu e cine știe ce valoare. Așa că nu s-au mai ostenit să ancheteze. Rugăm, onor conducerea IPJ Cluj, să ne explice și nouă de la ce valoare a bunurilor sustrase își mișcă polițiștii cururile de pe scaun să ancheteze un furt?
 • Acum 7 hours Din oras
  SUPERCOM e ca la lăudatul pom: E plin de gunoaie neridicate. Ca la lipsa de concurență cu care ne-a încălțat administrația publică locală. Boc ne zice să le mai dăm o șansă
 • Acum 8 hours In vizor
  În imaginarul lui Emil Boc, “Clujul, ca zonă metropolitană, nu a pierdut populație. E un model de dezvoltare”
 • Acum 10 hours Politica
  The Economist: “România are o democraţie “deficitară”, fiind pe ultimul loc în UE, după Ungaria”
 • Acum 10 hours Politica
  PSD cere demisia ministrului Deca, dacă nu îi redă secretarului de stat Lixandru atribuțiile retrase. Vasile Dîncu: “Cred că Doamna Ministru va avea înțelepciunea să revină asupra acestei decizii, altfel suntem obligați să cerem demisia ministrului”
 • Acum 11 hours Politica
  Poate aflăm cum de a fost “capabil” ministrul Energiei, Ionuţ Popescu, să facă pe genunchi ordonanţa prin care OMV Petrom a reuşit să se sustragă de la plata “taxei de solidaritate” în România
 • Acum 12 hours In vizor
  Șpaga generalizată din sistemul de sănătate, o tradiție din timpul comunismului
 • Acum 13 hours Din oras
  NUMAI ŞASE-S NOROCOASE: Aproape trei milioane de lei pentru “cotizații și contribuții” pentru șase entități care activează ca ONG – uri
 • Acum 1 day Din oras
  Municipalitatea a pus ”în discuție” un PUZ pentru culoarul de mobilitate nord, Pod Oașului-Răsăritului – Pod Ira. Este zona în care Prime Kapital va investi 330 milioane euro, ”după ce s-au luat în considerare planurile autorităților locale de modernizare a drumurilor și infrastructurii orașului”
 • Acum 1 day Vocea ta
  Dr. OSĂ și mr. NOSĂ: Mai puneți mult botul la OSĂ-urile lui Boc?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE