Din oras

Încă 1 MILION de EURO pentru Podul Răsăritului

Proiectul de realizare a Podului Oașului-Răsăritului, cu o valoare contractuală în sumă de 22,7 milioane de lei, va beneficia de o alocare suplimentară de fonduri de cca 1 milion de euro. Valoarea finală a investiției ajunge la 27,6 milioane lei/32.804.197,98 lei cu TVA. 

Consilierii locali vor aproba „actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire Pod peste Râul Someșul Mic care face legătura între strada Oașului și strada Răsăritului în Municipiul Cluj-Napoca”.

În februarie 2021, valoarea contractului era stipulată la suma de 22.691.557,36 lei fără TVA. 

Acum, după alocarea unei sume de 4,9 milioane de lei, valoarea finală a proiectului este de 27.605.221,30 lei fără TVA. 

Valoarea totală, cu TVA, este de – 32.804.197,98 lei.

Primăria suplimentează realizarea proiectului Pod Oașului Răsăritului cu suma de 4.913,663,94 lei. 

Sursa de finanțare: buget local, transfer de stat și alte surse constituite conform legii. 

Durata contractului este de 24 de luni, din care 4 luni pentru serviciile de proiectare și 20 de luni pentru execuția lucrărilor. 

Licitația privind proiectul a fost adjudecată de asocierea de firme Freyrom SA – Procons Grup SRL – Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL – Integrated Road Solutions SRL din București, după ce a fost contestată de celelalte firme participante, Diferit și ARL, iar o decizie a CNSC a venit la finalul anului trecut, la un an după ce a fost lansată licitația de către Primărie și a dat câștig de cauză firmei câștigătoare și a deblocat astfel un proiect care stagna din 2019. 

CITEȘTE ȘI: A fost semnat contractul pentru Podul Răsăritului, un proiect de 4,5 milioane euro: șantierul va dura 2 ANI

Podul ar urma să aibă o lungime de 58 de metri și o lățime de 26 de metri.

Podul va avea două piste de biciclete și două trotuare.

Prin realizarea acestei investiții se urmărește asigurarea unui acces rapid pentru traficul auto, pietonal, cicliști dinspre zona Gării spre Piața 1 Mai și spre Piața Abator, spre zona centrală a municipiului Cluj-Napoca.  

În septembrie 2021, executantul Freyrom SA – Procons Grup SRL – Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL – Integrated Road Solutions SRL a solicitat ajustarea prețului contractului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *