Din oras

Încă 1 MILION de EURO pentru Podul Răsăritului

Scris de 291

Proiectul de realizare a Podului Oașului-Răsăritului, cu o valoare contractuală în sumă de 22,7 milioane de lei, va beneficia de o alocare suplimentară de fonduri de cca 1 milion de euro. Valoarea finală a investiției ajunge la 27,6 milioane lei/32.804.197,98 lei cu TVA. 

Consilierii locali vor aproba „actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire Pod peste Râul Someșul Mic care face legătura între strada Oașului și strada Răsăritului în Municipiul Cluj-Napoca”.

În februarie 2021, valoarea contractului era stipulată la suma de 22.691.557,36 lei fără TVA. 

Acum, după alocarea unei sume de 4,9 milioane de lei, valoarea finală a proiectului este de 27.605.221,30 lei fără TVA. 

Valoarea totală, cu TVA, este de – 32.804.197,98 lei.

Primăria suplimentează realizarea proiectului Pod Oașului Răsăritului cu suma de 4.913,663,94 lei. 

Sursa de finanțare: buget local, transfer de stat și alte surse constituite conform legii. 

Durata contractului este de 24 de luni, din care 4 luni pentru serviciile de proiectare și 20 de luni pentru execuția lucrărilor. 

Licitația privind proiectul a fost adjudecată de asocierea de firme Freyrom SA – Procons Grup SRL – Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL – Integrated Road Solutions SRL din București, după ce a fost contestată de celelalte firme participante, Diferit și ARL, iar o decizie a CNSC a venit la finalul anului trecut, la un an după ce a fost lansată licitația de către Primărie și a dat câștig de cauză firmei câștigătoare și a deblocat astfel un proiect care stagna din 2019. 

CITEȘTE ȘI: A fost semnat contractul pentru Podul Răsăritului, un proiect de 4,5 milioane euro: șantierul va dura 2 ANI

Podul ar urma să aibă o lungime de 58 de metri și o lățime de 26 de metri.

Podul va avea două piste de biciclete și două trotuare.

Prin realizarea acestei investiții se urmărește asigurarea unui acces rapid pentru traficul auto, pietonal, cicliști dinspre zona Gării spre Piața 1 Mai și spre Piața Abator, spre zona centrală a municipiului Cluj-Napoca.  

În septembrie 2021, executantul Freyrom SA – Procons Grup SRL – Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL – Integrated Road Solutions SRL a solicitat ajustarea prețului contractului. ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 9 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 13 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 13 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 1 day Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 2 days Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE