De cartier

Încă 1 an și 6 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și PUZ pentru prima școală generală din Bună Ziua

Scris de 113

Autoritățile au reușit, după câteva tentative eșuate, să atribuie licitația pentru prima școală din cartierul Bună Ziua. Durata elaborării documentației tehnice, a studiului de fezabilitate și a planului urbanistic zonal este de 1 an și 6 luni. În acest context, lucrările propiu-zise ar putea fi deschise în preajma anului electoral 2024. 

Licitația pentru Dezvoltare infrastructură educațională specifică învătământului primar și gimnazial în cartierul Buna Ziua – Studiu de Fezabilitate si Plan Urbanistic Zonal – a fost atribuită recent de autorități ofertantului câștigător: Arhibox.

Valoarea contractului: 497000 RON
Sursa finanțare: Fonduri bugetare 
Obiectul achiziției: Servicii de proiectare tehnică pentru construcția de lucrări publice
Durata în luni: 18

Arhibox a mai colaborat deja cu Primăria Cluj-Napoca pentru studiile aferente așa-numitei Baze Sportive La Terenuri din cartierul Mănăștur sau pentru documentația tehnică pentru așa-zisul parc Observator din cartierul Zorilor.

Întrucât municipalitatea nu deține teren în această zonă pentru un asemenea obiectiv de investiție publică, proiectantul va trebui să identifice un amplasament în acest sens, situație în care se poate recurge și la exproprieri.

„Deocamdată avem câștigător pentru școala din Bună Ziua, pentru prima parte…

Adică stabilirea amplasamentului, studiul de fezabilitate și PUZ. 

Urmează să semnăm contractul.

Deci, și aici evoluăm în direcția bună, facem o școală generală în Bună Ziua”, a declarat recent edilul Emil Boc la un post local de radio. 

CITEȘTE ȘI: Autoritățile anunță deblocarea lucrărilor pentru noua unitate de învățământ din Bună Ziua, o zonă în plină dezvoltare, dar fără nici o grădiniță sau școală: „Acolo venim cu completări, cu ce lipsește…”

Cartierul Buna Ziua nu dispune de nici o școală și nici o gradiniță, deși zona s-a dezvoltat continuu în ultimii 20 de ani.

În Bună Ziua figurează o singură creșă cu o capacitate de 60 de locuri.

Abia în august 2021, Primaria Cluj-Napoca lansa o licitație pentru realizarea unui Studiu de Fezabilitate (SF) și Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în vederea construirii de școli și grădinițe.

Valoarea inițială a contractului era estimată la suma de 570.000 lei.

În toamnă – octombrie 2021 – licitația a fost anulată din lipsă de ofertanți.

CITEȘTE ȘI: Cu mare intarziere, Primaria cauta loc pentru scoli si gradinite in Buna Ziua. Acum exista o singura cresa cu 60 de locuri

Până la deschiderea șantierului pentru o nouă unitate de învățământ preuniversitar va mai dura, întrucât ritmul de dezvoltare a proiectelor din cartiere este unul ardelenesc

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 2 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 3 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 3 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 3 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 4 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 5 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
 • Acum 6 hours Straineze
  CU BĂŢUL PRIN GARDUL NAŢIONALISMULUI DE JOASĂ SPEŢĂ: Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare
 • Acum 6 hours In vizor
  Federația națională a părinților cere măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor: Ministerul de Interne și Agenția Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE