Din oras

ÎNAINTE și ACUM Stradă din centrul Clujului european, încremenită în timp sub administrația liberală FOTO

Piața Mihai Viteazul a fost modernizată cu întârzieri, astfel încât ultimele lucrări au fost forțate, doar-doar să fie inaugurată cu prilejul Centenarului Marii Uniri. Cu toate discursurile sforăitoare ale peneliștilor din administrația clujeană, zona din imediata apropiere, unde este situată și piața mare din oraș, a rămas încremenită în timp, fără să încapă nici măcar într-un program de reabilitare și modernizare, fie pe banii clujenilor, fie europeni, dar numai să fie… Este ilustrația perfectă a modului de lucru specific Primăriei: modernizarea unei piațete ar vrea să-ți fure privirea, să ascundă mizeria în care se bălăcește întregul tronson de pe canalul Morii, nebăgat în seamă de administrația liberală, axată din ce în ce mai mult pe modernizări cu caracter publicitar.

În cele câteva dezbateri mai mult sau mai puțin publice ale Centrului de Inovație și Imaginație Civică (CIIC), care au vizat sub o formă sau alta amenajarea Canalului Morii, dezbateri ce au avut loc între noiembrie 2019 – iulie 2020, modernizarea tronsonului de pe Argeș și străzile adiacente nu au intrat nicicum în discuție.

Ultima oară când reprezentanții administrației locale s-au referit la modernizarea acestei zone a fost în noiembrie 2018, când viceprimarul Dan Tarcea lansa câteva promisiuni publice privind reabilitarea zonei, fără a oferi detalii ori termene pentru realizare.

La doi ani distanță, zona este în continuare împânzită de comercianți și tarabe improvizate, iar imaginea care se desprinde este a unui imens bazar.

„Știu de situația de pe strada Argeș, Cuza Vodă, I.P. Voitești și toată zona limitrofă halei agroalimentare din Mihai Viteazu.

 Va intra în perioada următoare într-un proiect de modernizare și curățenie masivă.

 Am început cu Piața Mihai Viteazu, urmând ca pe viitor să ne aplecăm și asupra acestei zone.

Pe strada Argeș suntem în proces de evacuare cu toți cei de acolo, acolo unde este Canalul Morii. Acele magazine toate vrem să le desființăm, suntem în proces de evacuare, mai durează încă puțin, nu foarte mult. 

După ce reușim să îi evacuăm și să eliberăm spațiul din zona respectivă, vom putea trece și la amenajare. Pentru că într-adevăr nu face cinste orașului, într-o zonă intens circulată să avem asemenea acte de comerț”, declara viceprimarul penelist, Dan Tarcea, în toamna anului 2018.

CITEȘTE ȘIÎNAINTE pe vremea lui Boc cel MIC, ACUM pe vremea lui Boc cel MARE

Campania electorală a candidatului Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca vreme de 16 ani, cuprinde și asemenea imagini cu modul în care arătau cartierele ÎNAINTE, când era primar Emil Boc, și ACUM, când tot Emil Boc este primar.

Ei bine, vă prezentăm imagini din zona Pieței Mihai Viteazul, chiar de pe Canalul Morii, zonă devenită un adevărat bazar ce a încremenit în timp.

ÎNAINTE

CITEȘTE ȘINoi promisiuni pentru comerțul de trotuar din Piața Mihai Viteazu. Massive Attack, marca Dan Tarcea: “Va intra într-un proiect de modernizare și curățenie masivă”

După cum puteți remarca din imaginile alăturate, în actualul mandat 2016-2020 al primarului Emil Boc, zona canalului Morii, cu tot cu străzile Argeș, Cuza Vodă, I.P.Voitești, a rămas de izbeliște, fără să fi beneficiat de atenția administrației liberale, prea concentrate pe inaugurarea ulițelor #smart, precum și de întreținerea haosului imobiliar, de obținerea unui nou mandat la conducerea Primăriei Cluj-Napoca.

ACUM

2020 – imagini surprinse în toamna alegerilor locale

În centrul orașului, într-o zonă intens circulată și frecventată de clujeni, chiar în Piața Mihai Viteazul, haosul și dezordinea nu trezesc interesul autorităților.

Contrar promisiunilor făcute de autorități, comercianții au fost alergați dintr-o parte într-alta, iar zona a rămas în delăsare. 

Nici în 2020, zona Canalului Morii nu a reprezentat o prioritate pentru administrația Boc.

În urmă cu doi ani de zile, viceprimarul Dan Tarcea susținea că Primăria are în plan evacuarea comercianților de pe strada Argeș și mutarea acestora în Oser.

Până și agenții Poliției locale evită să-și mai facă de lucru prin acest spațiu din buricul târgului, care a ajuns să fie expresia dezinteresului liberal și a nepăsării administrației locale clujene.

 În aceste condiții, împrejurimile Pieţei Mihai Viteazu au ajuns să poată fi comparate cu periferia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *