De cartier

În Zorilor, două rațe pe arc printre parcări și tomberoane țin loc de „loc de joacă”

Scris de 262

Pe strada Trascăului numărul 4, în municipiul cu stele în număr de 5, Primăria a amenajat un așa-zis „loc de joacă” de 2 lei, pe un scuar dintr-o parcare.

Locul de joacă ad-hoc, format din două rațe pe arc, un balansoar auster și un carusel anemic, toate așezate pe un covor de gumă, este amplasat printre mașini, garaje, parcări, lângă cutia metalică infectă ce adăpostește containerele de gunoi și, cireașa de pe tort, lângă un „furnal”.

Acest loc de joacă inedit nu este amplasat de Primărie la periferia orașului, ci chiar în Zorilor, cartier scump, bine văzut, unde locuiește și edilul.

Ce copil nu și-ar dori să locuiască cu familia într-un apartament „de fițe” din Zorilor, să se joace, cât e ziua de lungă, pe această rață, să vadă ușile de la garajele vecinilor, să le respire noxele mașinilor din parcarea care înconjoară locul de distracție, unde Primăria a amplasat și 3 bănci în careu, pentru seniorii cetății, ce își pot astfel supraveghea plozii, să nu îi calce vreun șofer începător, mai puțin priceput în tainele parcării laterale cu locul de joacă?!

E fain la Cluj, în Centru, dar nu și în zonele unde clujenii locuiesc efectiv. Printre blocurile gri nu există nici parcuri, nici locuri de joacă, nici parkinguri. Doar gunoaie și amenajări făcute numai ca să fie bifate, să dea bine în raportările preelectorale.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 7 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 10 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 11 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 11 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 1 day Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 2 days Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE