In vizor

În weekend și în zilele de sărbătoare legală, clujenii din Iris schimbă aiurea-n tramvai două tramvaie pentru a ajunge în Centru sau în Mănăștur

Scris de 596

„Vineri, 24 ianuarie, de Ziua Unirii, nefiind bugetar, am lucrat. Am așteptat dimineața în stația de pe Oașului o jumătate de oră să vină tramvaiul 102, dar veneau, unul după altul, doar tramvaie 100. Într-un final, m-am săturat de așteptat, am urcat în 100, am coborât la Gară și de acolo am mers pe jos până la locul de muncă, în Centru.

La întoarcere, am așteptat din nou 102-ul în stația de pe Barițiu, până m-am săturat, după care m-am urcat în tramvaiul 101 de pe Barițiu până la Gară, unde am așteptat tramvaiul de legătură. Nu a venit niciun tramvai 15-20 de minute, așa că am luat-o pe jos 3 kilometri până acasă.

În mod normal, cu 102, ajung din Iris în Centru (sau retur) în 12-15 minute. Vineri a durat o oră drumul casă – serviciu, din care 50 de minute am stat în frig, așa că m-am ales și cu o amigdalită!

Eu înțeleg că și vatmanii CTP au dreptul la zile libere, dar, din moment ce au lucrat pe 100 și pe 101, care veneau chiar foarte des, de ce nu puteau lucra și pe 102?” se întreabă un clujean, care ne-a reclamat această situație.

Tramvaiul 100 circulă pe traseul Bulevardul Muncii – Piața Gării.

Tramvaiul 101 circulă pe traseul Piața Gării – Strada Bucium

Tramvaiul 102 circulă pe traseul Bulevardul Muncii – Strada Bucium.

Așadar, cu tramvaiul 100 clujenii pot merge din capătul cartierului Iris doar până la Gară (și retur). Cu 101, se poate circula numai de la Gară până în capătul cartierului Mănăștur, traversând strada Horea și cartierul Plopilor. Iar cu 102 se poate face traseul complet, din capătul cartierului Iris până în capătul cartierului Mănăștur.

Clujenii care locuiesc în Iris, care muncesc în Centru, în Plopilor sau în Mănăștur au ca singură linie directă tramvaiul 102. Care circulă doar de luni până vineri, nu și sâmbăta și duminica.

Cum unii oameni ai muncii din Iris lucrează uneori și sâmbăta, ei trebuie să ia în weekend tramvaiul 100, să coboare la Gară, să aștepte în frig tramvaiul 101 și să plătească un nou bilet pentru a ajunge în stația de la Opera Maghiară (dacă lucrează în Centru) sau într-o altă stație mai îndepărtată, dacă au locul de muncă în Plopilor sau în Mănăștur.

Același lucru se întâmplă și în zilele declarate sărbători legale (mai mult pentru bugetari). Tramvaiul 102, care face traseul complet Iris – Gară – Centru – Plopilor – Mănăștur, circulă după programul de duminica, adică nu circulă în zilele libere din timpul săptămânii.

În loc de două linii incomplete în weekend și în zilele de sărbătoare legală, care se completează una pe cealaltă (100 Muncii – Gară; 101 Gară – Bucium), care îi obligă pe călătorii care se deplasează pe traseul complet să cumpere două bilete și să aștepte la Gară tramvaiul de legătură, ar fi de preferat o singură linie completă, 102, care ar satisface necesitățile de deplasare ale tuturor, cu un singur bilet, fără timp pierdut în stația de legătură de la Gară. Vatmanii care oricum lucrează pe 100 și pe 101, pot fi redistribuiți pe 102, așa că CTP nu ar face niciun efort suplimentar în acest sens.

„Potrivit Codului Muncii ziua de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Romane, este o zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza.

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA a informat publicul calator ca “in ziua de 24 ianuarie 2020 – Ziua Unirii Principatelor Romane si in 26 ianuarie 2020, transportul public in municipiul Cluj-Napoca si in zona metropolitana se va desfasura intre orele 6:00 – 23.00, conform programului pentru zilele de duminica.

In ziua de 25 ianuarie 2020, transportul urban si metropolitan se va desfasura intre orele 5.30 – 23.00, conform programului de transport pentru zilele de sambata”.

Anuntul a fost preluat de mass media locala si publicat.

Conform programelor de transport pentru zilele de repaus ( sambata si duminica ) si pentru zilele de sarbatori legale, transportul calatorilor cu tramvaiele este asigurat de liniile 101 Str. Bucium – P-ta Garii, respectiv 100, P-ta Garii – B-dul Muncii”, ne-au transmis reprezentanții CTP.

Logic și mult mai practic ar fi însă ca programul să fie tocmai invers: 102 să circule pe traseul complet de luni până duminică, iar 100 și 101 să nu circule în weekend, când o singură linie, 102, ar fi suficientă pentru numărul redus de călători.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 2 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 6 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 6 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 7 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 7 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 8 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 8 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 9 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 9 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
 • Acum 21 hours Politica
  Csoma Botond, în gura ”șoșoacei” și a ”romașcanului”. S-a umflat rânza patrihoților în ședința solemnă din Parlament de Ziua Națională
 • Acum 22 hours Politica
  AVANGARDE CU CE CRED ROMÂNII: 41% sunt de părere că România va fi admisă; Corupția din vămi și poliție este motiv de îngrijorare pentru țările membre, spun 56% dintre români; 46% cred că ar fi corect ca România să intre singură în Schengen, decuplată de Bulgaria; Cine ar trebui să demisioneze în caz de eșec?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE