Din oras

In vizita la Rocky, poneiul cu coama de vata de zahar

Grajdul in care sta Rocky, poneiul mult iubit de copiii clujeni, e ca o masina a timpului. Cei 19 ani de activitate ai lui Mircea Chioreanu in Parcul Central cu trasurica trasa de ponei sunt imortalizati in zeci de fotografii lipite de pereti. Pe nea Mircea si poneii cu coama de vata de zahar ii cunoaste tot Clujul, iar micutii se bucura enorm cand aud zurgalaii pe aleile din Parcul Central.

“In parc de toate uit, orice problema as avea, cand vad cum se bucura toate imi trec. Mai mare bucurie nu am pe lumea asta. Caii de mic copil mi-au fost dragi”, spune barbatul de 60 de ani.

Nea Mircea de 19 ani ii plimba pe copiii Clujului. Totul e consemnat pe peretele grajdului unde aceste petrece mai mult timp decat acasa. De-a lungul anilor s-au schimbat doar calutii si mustata lui nea Mircea, dintr-un negru puternic intr-un gri aproape alb.

“Primul a fost Bolero, apoi Pegas si acum Rocky. Primii 8 ani am plimbat copiii calare in parculetul de joaca de langa stadion, iar acum de 11 ani pe aleea din mijlocul Parcului Central. Cum sa renunt, cand intru in parc si ii vad cum se bucura de la copii pana la bunici? A venit nenea Mircea cu Rocky, toti se bucura”, spune el.

In fiecare dimineata la ora 6 e in  picioare si vine la Rocky. Il hraneste cu fan, morcovi, mere, ca doar ii e tare drag, apoi il curata, il pregateste pentru dupa-amiezele pline de veselie din parc.

“Sunt niste fetite… cand intra in parc cu parintii de mana si ma vad ii lasa de mana, imi sar in brate, ma pupa, ce fac cu mine…”, spune nea Mircea cu mandrie.

Toti copiii il iubesc, “si de la Copenhaga a vrut sa ma sune o fetita, cand erau in excursie”.

De-a lungul anilor nea Mircea si-a facut multi prieteni, a ajuns sa plimbe mamici cu copii pe care plimba la randul lor cand erau fetite mici.

“Pe doua le-am dezvatat de biberon, au fost exraordinar de bucurosi parintii. I-am spus ca Rocky o duce doar fara biberon. Sa vezi cum a luat biberonul si l-a trantit de pamant si de atunci nu l-a mai luat. Pe unul, ii duceam calare in parculetul de joaca, era cu bunicii. Si o data ii spun copilului sa ii faca bunicii cu mana si vad ca se apleaca foarte tare. Zic: ii bai, nu vede. Le-am spus bunicilor sa il duca la control, iar data viitoare a venit cu parintii, deja era cu ochelari. M-am bucurat ca am putut sa ajut”, isi povesteste Mircea Chioreanu micile victorii.

Rocky este cautat si “acasa” de micii fani. Dupa ce ies de la gradinita, cativa copii vin sa il viziteze si sa il mangaie pe poneiul bland.

“Numai bat in poarta si il striga pe Rocky”, spune nea Mircea.

In fiecare an Mircea Chioreanu intampina dificultati in prelungirea autorizatiei care ii permite sa plimbe copiii cu trasurica. Sambata a fost scos din parc de politistii locali.

“Au spus ca ma amendeaza daca mai intru in parc, dar am cererea depusa, fac asta de 19 ani”, spune barbatul.

De cealalta parte, reprezentantii Primariei spun ca nu exista nicio problema in acest sens.

“Cu poneiul Rocky totul e in regula, poate sa se plimbe linistit, nu e nicio problema”, a declarat pentru Ziar de Cluj Iulia Persa, sefa Biroului Mass-Media al Primariei.

“Fac ce imi place si fac cu drag, dar nervii astia din fiecare an ma termina”, conchide nea Mircea, in timp ce il mai mangaie o data pe Rocky.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *