In vizor

În urma materialului publicat în Ziar de Cluj, războiul acuzelor în problema tăierilor ilegale de lemne din Ciucea se va muta în instanță

Într-un material anterior, Ziar de Cluj a prezentat reclamațiile unui locuitor din Ciucea, Sorin Stanciu, care ne-a sesizat faptul că pădurarul din zonă, Marius Merca, ar fura lemne, reclamațiile pe care el le-a făcut la Garda Forestieră fiind remise spre soluționare Direcției Silvice, în opinia reclamantului, pentru ca cei de la Direcția Silvică, mână în mână cu șeful pazei de la Huedin, să îl scape pe pădurar. 

Reprezentanții Direcției Silvice și responsabilul cu paza de la Huedin au infirmat acuzele locuitorului din Ciucea, arătând faptul că reclamațiile de acest gen sunt frecvente, dar că până acum s-au dovedit nefondate. Pădurarul, la rândul său, a afirmat că reclamantul ar avea probleme psihice, spunând că proprietarii de păduri din zonă se reclamă chiar și ei între ei, problema lor fiind că nu sunt lăsați să își taie în voie pădurile, pentru că nu le permite legea.

Ziar de Cluj i-a contactat pe toți cei implicați în acest caz, redându-le întocmai declarațiile telefonice în materialul anterior, declarații pe care le puteți citi aici. Sorin Stanciu a revenit astăzi cu o reacție la aceste declarații, precizând că îl va acționa în judecată pe pădurarul Marius Merca pentru cele afirmate și că va continua demersurile legale pentru a dovedi ilegalitățile pe care acesta le-ar săvârși:

„În urma celor afirmate, în articolul din Ziar de Cluj – Tăieri ilegale de lemn din comuna Ciucea ( Vânători ) – din data de 04.01 2017, doresc sa menționez faptul că domnul pădurar Marius Merca dorește să distragă atenția de la faptele ilegale săvârșite de către dânsul prin afirmația gravă și nefondată pe care o face asupra stării mele de sănătate psihică, lucru pe care va trebui să-l probeze în instanță. 

În ceea ce privește aflarea adevărului, pot să afirm faptul că împreună cu autoritățile competente voi încerca să dovedesc ilegalitățile săvârșite de acesta. Cu siguranță mai sunt și alte persoane chiar din cadrul autorităților statului care au văzut și știu despre jafurile comise de domnul pădurar Marius Merca din pădurile din zonă și la momentul oportun vor confirma cele spuse de mine. 

Pe această cale solicit televiziunilor interesate să vină la fața locului pentru a constata faptele ilegale comise de către însuși omul pus de către Statul Roman să vegheze și să protejeze pădurile.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *