De cartier

În urmă cu 5 luni, primarul Boc anunța că „Cinematograful Mărăști devine un centru de cartier modern, verde”. Deocamdată, suntem doar la stadiul contractării studiilor geotehnice

În 12 octombrie 2021, primarul Emil Boc anunța, pe pagina sa electorală de Facebook, că „Cinematograful Mărăști devine un centru de cartier modern, verde”.

„Cinema Mărăști, un punct cultural plăcut și frecventat de clujeni, va fi reamenajat la rigorile actuale ale unui spațiu public. Ideea de a transforma terasa cinematografului și amfiteatrul adiacent în zone verzi, multifuncționale, va integra mult mai bine întregul areal în viața comunității clujene.

Scopul intervenției este integrarea elementelor exterioare într-un ansamblu prielnic pentru relaxare. Concret, obiectivul investiției constă în lucrări de amenajare a acoperișului cu destinație de acoperiș verde și a amfiteatrului ca element întregitor al zonei multifuncționale.

Prin aceste lucrări, se vor diversifica practic activitățile pe care Centrul de Cultură Urbană le poate oferi locuitorilor din cartierul Mărăști. Amenajarea va atrage nu doar iubitorii cinematografiei, ci și persoane și organizații care doresc să desfășoare diverse activități sociale, culturale sau recreative în aer liber”, a precizat edilul liberal.

În ciuda exprimării cu forma verbală la prezent, cinematograful semi-părăginit nu este și nu devine, ci va deveni cândva un centru de cartier modern, verde. Când? După 5 luni de la anunțul primarului, de abia am ajuns la stadiul de contractare a serviciilor de „elaborare studii geotehnice”.

Potrivit descrierii de pe platforma SEAP, „studiul geo trebuie să conțină un foraj în perimetrul exterior a clădirii și o dezvelire de fundație din partea de subsol, pentru care se pot efectua doar săpături manuale cu stabilizarea malului de pământ datorită adâncimii necesare de sondare care este sub nivelul subsolului”.

Studiul contractat de Serviciul Public pentru Administrarea Obiectivelor Culturale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a fost atribuit firmei clujene S.C. GEOGAM TEST&DRILL S.R.L.D. pentru suma de 4000 de lei, așadar nu este vorba despre o lucrare complexă. Oricum, mai e mult până departe, până când vom putea afirma că „Cinematograful Mărăști devine un centru de cartier modern, verde”. Mai urmează SF-ul, proiectul tehnic, licitația de execuție ș.a.m.d. și, de abia apoi, șantierul, care la Cluj durează… și durează… până se termină.

Până se termină, Cinematograful Mărăști devine o paragină.

Citiți și:

Emil Boc a inaugurat o nouă promisiune electorală: Cinematograful Mărăști, gri și comunist, „devine un centru de cartier modern, verde”