Sanatate

În ultimele cinci zile, a crescut numărul de cazuri de COVID-19 în Cluj. Emil Boc: „Mă îngrijorează această creștere”

Weekendurile prelungite și relaxarea decretată de autorități a dus la o ușoară creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în județul Cluj. Conducerea orașului face apel la responsabilitate individuală și colectivă. Spălatul mâinilor și purtarea măștii sunt în continuare necesare pentru a evita răspândirea îmbolnăvirii.

Ieri, în jurul orei 15.00, în județul Cluj erau 70 de persoane depistate pozitiv internate în spitalele din Cluj-Napoca. Din cele 70 de persoane, 47 sunt din județul Cluj, iar restul din alte localități din afara județului Cluj. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în ultima perioadă, după o perioadă de cădere foarte serioasă a numărului de îmbolnăviri. 11 persoane se mai află în carantină, 1352 se află în autoizolare la domiciliu.

„Faptul relativ îngrijorător este că 8 persoane din județ au fost depistate pozitiv în ultimele 24 de ore. Sunt 5 persoane internate la Terapie Intensivă, din care 3 sunt din județul Cluj. Avem până în acest moment 568 de persoane vindecate și externate, din care 452 sunt din județul Cluj. Din nefericire avem 28 de decese, din care 17 sunt din județul Cluj. După data de 15 mai când am avut 238 de cazuri, aproape de vârful epidemiei, am avut o cădere consistentă până în ultimele 5 zile, când am avut o creștere: 52, 54, 58, 64, 70. Mă îngrijorează această creștere chiar dacă este de doar câteva cazuri pe zi, dar ne interesează direcția de evoluție, care nu este așa cum ne-am dorit cu toții să fie abrupt coborâtoare”, a declarat, ieri, primarul Emil Boc, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Conducerea Primăriei face apel în continuare la clujeni să fie responsabili și să nu fie prea relaxați deoarece acest lucru va duce la o creștere tot mai mare a cazurilor de infectare cu coronavirus.

„Mesajul este următorul: responsabilitate colectivă și individuală și respectarea regulilor stabilite de către autorități. Am reușit până acum să gestionăm foarte bine atât la nivel de municipiu, de județ, cât și la nivel de țară această epidemie. Să nu pierdem ceea ce am câștigat și să acționăm inteligent, cu responsabilitate și cu păstrarea acestor reguli fundamentale de la cele simple, de bază, spălatul pe mâini de fiecare dată când este nevoie și purtatul obligatoriu al măștii, mai ales în spațiile închise, în transportul în comun, atunci când suntem la distanțe apropiate pentru că, așa cum am spus de zeci de ori, masca este o formă de respect reciproc. Astfel împiedicăm răspândirea acestui virus care nu a dispărut, este printre noi, nu se anunță la orizontul de câteva luni în față apariția vaccinului pe care cu toții îl așteptăm, dar este un angajament extraordinar al Comisiei Europene de a investi cât este necesar ca acest vaccin să se creeze și să fie accesibil întregii planete”, a afirmat Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *